Vreme

Zmerno do pretežno oblačno

STA/M.J.
29. 10. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, le na jugovzhodu bo občasno še nekaj sonca. V večjem delu zahodne ter deloma v osrednji in severni Sloveniji se bodo pojavljale krajevne padavine, možne bodo tudi posamezne nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na jugovzhodu in ob morju do 23 stopinj Celzija. Tudi ponoči bodo krajevne padavine predvsem v severozahodnik krajih. Jutri zjutraj se bo povsod pooblačilo. Čez dan bo v notranjosti Slovenije rahlo deževalo, le v severovzhodnih krajih bo večinoma suho. Zapihal bo severovzhodnik. Na Primorskem se bo delno zjasnilo, zapihala bo šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 11 do 14, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob severnem Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije pretežno oblačno. V alpskem delu Furlanije in v Gorskem Kotarju bo občasno deževalo, nastale bodo tudi posamezne nevihte. Drugod bo precej jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ob Jadranu jugo. Jutri bo sprva povsod več oblačnosti, a padavin ne bo veliko. Ob Jadranu, kjer bo zapihala šibka burja, se bo čez dan delno zjasnilo.

Vremenska slika: Prek Alp se razteza oslabljena vremenska motnja, ki bo nekoliko vplivala tudi na vreme pri nas. Pred njo z južnimi do jugozahodnimi vetrovi priteka k nam topel in precej vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo. Drugod bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo postopno delno zjasnilo. V petek bo sončno, zjutraj bo ponekod megla.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo veliko ljudi imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočena je večja previdnost.