Vreme

Delno jasno in precej toplo

STA / S.R.
19. 10. 2013, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo delno jasno z občasno povečano količino koprenaste oblačnosti, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan se bo v zahodni Sloveniji začela nabirati oblačnost, ponekod bo zapihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters
Sobota bo precej topla.

Jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno in suho, občasno bo tudi gostejša koprenasta oblačnost. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodnik se bo okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 12, najvišje dnevne pa od 15 do 20, v vzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo v krajih zahodno od nas že nekoliko bolj oblačno. Jutri bo v krajih vzhodno od nas sončno, drugod pretežno oblačno. V sosednjih krajih Italije in zahodne Hrvaške bo občasno rahlo deževalo.

Vremenska slika: Nad severnim in osrednjim Sredozemljem ter nad Balkanom in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji bo začel pihati jugozahodni veter, s katerim bo dotekal topel in postopno bolj vlažen zrak. Na vreme pri nas bo vplival tudi ves prihodnji teden.

Obeti: V ponedeljek se bodo padavine na zahodu nekoliko okrepile, občasno bo deževalo tudi ponekod v osrednjih in južnih krajih. Ob morju lahko tudi zagrmi. Drugod bo suho, na severovzhodu bo občasno delno jasno. V noči na torek bo prehodno lahko padla kakšna kaplja dežja tudi na severovzhodu Slovenije. Čez dan bo vreme podobno, kot v ponedeljek. Jugozahodnik se bo spet nekoliko okrepil.

Napoved vpliva vremena na počutje: V soboto bo vremenski sprva ugoden, popoldne se bodo pri najbolj občutljivih začele pojavljati značilne vremensko pogojene težave. Moteno bo spanje v noči na nedeljo.