Vreme

Oblačno in deževno bo

STA / S.R.
9. 9. 2013, 10.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo večinoma oblačno in deževno, vmes bodo tudi nevihte. Ob morju bo pihal jugo. Proti večeru bo dež slabel in v noči na jutri večinoma ponehal, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno še deževalo.
Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju do 17, najvišje dnevne od 17 do 23, na Primorskem okoli 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami, predvsem ob severnem Jadranu bodo tudi nevihte. Jutri bo v krajih vzhodno od nas spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho, predvsem v Alpah pa bo občasno še deževalo.

Vremenska slika: Nad severnim Jadranom nastaja plitev ciklon. Hladna fronta se le počasi pomika čez srednjo Evropo in severno Sredozemlje proti vzhodu. V višinah doteka k nam vlažen in hladnejši zrak.

Obeti: V noči na sredo in v sredo bo znova deževalo, sprva bodo tudi nevihte. Meja sneženja se bo spustila na okoli 2000 m nadmorske višine. Popoldne bodo padavine oslabele, najpozneje v južni Sloveniji. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, še se bodo pojavljale plohe. Hladno bo.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bo vremenski vpliv obremenilen. Občutljivi ljudje bodo imeli značilne vremensko pogojene težave. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočena je večja previdnost.