Vreme

Še bo snežilo

STA / A.M.
17. 1. 2013, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, na severovzhodu severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

 

Ponekod po državi sneži, zato so ceste na posameznih odsekih slabše prevozne priporočamo previdno vožnjo.

Jutri bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodni Sloveniji bo občasno še rahlo snežilo. Popoldne bodo padavine večinoma ponehale, od zahoda se bo počasi zjasnilo. Veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do - 5, v alpskih dolinah okoli - 9, najvišje dnevne okoli 0, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

 

V sosednjih pokrajinah bo pretežno oblačno, predvsem v notranjosti Hrvaške bo občasno še snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja. Nad severnim Sredozemljem je izrazito ciklonsko območje. Od severovzhoda k nam v nižjih plasteh ozračja priteka vlažen in dokaj hladen zrak.

 

In kako kaže? V soboto bo zjutraj povečini jasno in zelo mrzlo, ponekod po nižinah bo megla. Čez dan se bo zmerno pooblačilo. V nedeljo bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo dvignila nad 1000 metrov nadmorske višine.

 

Opozorilo: Burja na Primorskem bo zvečer in v noči na petek dosegala hitrosti okoli 120 kilometrov na uro. Veter bo ponekod gradil snežne zamete. V Julijskih Alpah je velika nevarnost snežnih plazov.