Vreme

Na vzhodu deloma sončno, drugod pretežno oblačno

STA
26. 11. 2012, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes in jutri bo v vzhodnih krajih deloma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu in jugu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo tudi okrepljen jugozahodnik, ob morju jutri jugo. Danes bo sprva ponekod še megleno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, v alpskih dolinah okoli 4, najvišje dnevne od 8 do 14, v vzhodnih krajih in ob morju do 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Več sonca bo proti vzhodu. Zahodno od nas bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem ponekod v hribovitih krajih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo, zahodnim Balkanom in Sredozemljem slabi. Zahodno Evropo sta dosegli dve hladni fronti. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam topel in vlažen zrak.

Obeti: V noči na sredo in v sredo se bo dež na zahodu krepil in se širil proti notranjosti. Ob morju bo še pihal jugo. Na severovzhodu bo še večinoma suho, v noči na četrtek pa bo tudi tu prehodno nekaj padavin. V četrtek bo v vzhodnih krajih večinoma suho, drugod bo občasno še rahlo deževalo. Nekoliko hladneje bo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev se bo postopoma krepila, z vremenom povezane težave bo imelo vse več ljudi, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na torek bo moteno. Priporoča se večjo previdnost.