13 let zapora

Iz groba se je živi zakopani uspelo osvoboditi po 12 urah kopanja

U.C.
29. 4. 2024, 14.45
Posodobljeno: 29. 4. 2024, 14.50
Deli članek:

Ameriški veteran Chae Kyong An se je poskušal na brutalen način znebiti svoje žene, ki se je od njega želela ločiti, da mu ne bi bilo potrebno z njo deliti svojega premoženja. Izvedel je peklenski načrt. Sook An je hudo ranil z vbodi v prsni koš, nato pa kar živo vrgel v jamo v gozdu in jo zasul z zemljo, vejami in deblom.

Lacey Police Department, facebook
Žrtev in storilec krutega dejanja.

Potem ko jo je mož napadel na njenem domu, je ženska lahko opravila klic v sili s svojo pametno uro, a ker je imela zamašena usta, ni mogla povedati, kaj se ji je zgodilo. Ko je policija prispela na kraj dogodka, je moški ženi že zvezal roke na hrbtu in jo odpeljal v gozd. Policija jo je iskala, vendar njene lokacije niso mogli odkriti.

Sook An zakopana v plitvem grobu sredi gozda so obhajale grozljive misli, vendar ni popustila in je vztrajala do zadnjih moči. Najprej ji je uspelo osvoboditi svoje zvezane roke, nato pa je kar 12 ur s prsti kopala po zemlji, da se je naposled lahko osvobodila. Na njeno srečo luknja, v katero jo je vrgel njen odtujeni mož, ni bila zelo globoka. Zbežala je do prve hiše in policiste obvestila o svoji lokaciji.

Moški iz zvezne države Washington je bil zdaj obsojen na 13 let zapora.

Žrtev še vedno trpi zaradi nasilja, ki ga je preživela

"Po tem dnevu je bilo moje in življenje mojih otrok uničeno," je med sojenjem razlagala žrtev nasilja. "Do konca življenja bom morala živeti s čustvenimi travmami in zdravstvenimi težavami." Obtoženec je priznal krivdo za poskus umora druge stopnje. Sodnik je na koncu izrekel najvišjo kazen, nekdanjega vojaka so obsodili na 165 mesecev zapora, kar znaša 13 let.

Težko si je predstavljati, kaj je moral Young Sook An prestati. Želela se je ločiti od moža, ki jo je večkrat fizično napadel. Toda med pogovorom, v katerem je želela razpravljati o ločitvi in ​​je tudi svoje otroke odpeljala iz hiše, se je Chae Kyong An odločil, da mora mati dveh otrok umreti, ker ne bi smela prejeti ničesar od njegovega premoženja.

Obtoženi e je izgovarjal na post-travmatsko stresno motnjo

Zagovornik obsojenega je na sodišču pojasnil, da je bil njegov klient pred zločinom brezdomec in je trpel za post-travmatsko stresno motnjo. "Imel je preveč zdravil in bil premalo zdravljen," je dejal njegov odvetnik. Vsak dan obžaluje napad. Vendar je sodnik pokazal več sočutja do žrtve: ni besed, "ki bi lahko opisale fizično trpljenje ter strah in agonijo dvanajsturnega prepričanja, da lahko izgubite življenje in morda ne boste nikoli več videli svojih otrok." Zdaj sodnik upa, da se bo ženska lahko čustveno in duševno pozdravila.