V Lidlu na Hrvaškem

Foto: V lističih za pripravo domače lazanje našli žuželke

D.K.
21. 4. 2024, 20.18
Posodobljeno: 21. 4. 2024, 20.50
Deli članek:

V listih za pripravo domače lazanjo so odkrili žuželke, nekatere se pojavijo šele, ko liste položimo v vodo.

FB Halo, inspektore
V listih za lazanjo našli žuželke

Sporni isti za lazanjo so bili kupljeni v Lidlu. Društvo "Halo, inspektore" opozarja, da je "prisotnost insektov v testeninah lahko povezana s sanitarno oporečnimi pogoji proizvodnje oziroma skladiščenja". "Glede na to, da se na eni sliki lepo vidi, da so žuželke v testu, je bolj verjetno, da je težava v proizvodnji valjanja testa in očitno v večjem pojavu žuželk, ki jih tam sploh ne bi smelo biti," poudarjajo.

V Ragusi iz Čakovca so se opravičili za neprijetno izkušnjo in obljubili, da bodo opravili vsa preverjanja in ugotovili, "v kateri fazi je prišlo do napake ter jo odpravili in zagotovili, da se podobna situacija ne bo ponovila".

FB Halo, inspektore
V listih za lazanjo našli žuželke

"Napaka je lahko nastala bodisi v proizvodnem procesu bodisi v fazi skladiščenja in transporta, ko izdelek pride v stik z vlago. Ponujamo dostavo nadomestnega izdelka in želimo povrniti vse nastale dodatne stroške", pravijo v Ragusi. 

Če tudi vi v svojih izdelkih znamke Paradiso proizvajalca Ragusa najdete žuželke, jih obvezno kontaktirajte in pošljite kopijo računa in embalaže, da "ugotovimo za katero serijo izdelka gre". Vse stroške reklamacij nosi proizvajalec, so zapisali v sporočilu za javnost pri Halo, inspektore.