V Švici

Umrl 34-letni maratonec Adrian Lehmann, njegov cilj so bile olimpijske igre v Parizu

D.K.
21. 4. 2024, 19.00
Posodobljeno: 21. 4. 2024, 19.22
Deli članek:

Vzporedno z Dunajskim maratonom je v nedeljo vsakoletni tekaški spektakel potekal tudi v švicarski prestolnici. Dogodek pa je zasenčila tragična usoda vrhunskega športnika.

FB Adrian Lehmann
Adrian Lehmann

Švicarski maratonec Adrian Lehmann je med pripravami na züriški maraton doživel srčni infarkt in kasneje v bolnišnici umrl. Tako švicarska atletska zveza kot družina sta se po tragičnem dogodku oglasili s čustvenimi besedami in prosili za zasebnost.

V bolnišnici so se posledice infarkta očitno izkazale za hujše, kot so sprva predvidevali. »Na žalost Äduju (Lehmannu) kljub najboljši zdravstveni oskrbi ni bilo mogoče pomagati. V soboto zvečer nas je zapustil in za vedno zaspal,” je v sporočilu zapisala švicarska atletska zveza.

Christoph Seiler, predsednik švicarske atletske zveze, je dejal:"Neverjetno smo žalostni in pretreseni zaradi te novice. Ädujevi družini in vsem prijateljem izražamo naše najgloblje sožalje in vam želimo veliko moči v tem težkem času."

Pred enim letom na maratonu v Zürichu je 34-letni Lehmann postavil osebni rekord 2:11:44 ure in se pomaknil na 6. mesto na švicarskem seznamu najboljših vseh časov. Na dogodku 2024 to nedeljo v Zürichu je želel izkoristiti precej majhno možnost za uvrstitev na olimpijski maraton avgusta v Parizu.