V Salzburgu

Foto: Vinjena 33-letnica z mercedesom trčila v poslovni objekt in poškodovana odkorakala

D.K.
21. 4. 2024, 16.06
Posodobljeno: 21. 4. 2024, 16.15
Deli članek:

Na območju Salzburga je vinjena 33-letnica pristala v eni od tamkajšnjih poslovnih stavb in pobegnila s kraja nesreče. Policija jo je že izsledila.

Freiwillige Feuerwehr Saalfelden
Alkotest je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola.

33-letna ženska se je sinoči okoli 20.00 z mercedesom zaletela v steno hiše v Saalfeldnu. Gasilci so vozilo umaknili z vhoda, opravili sanacijo in začasno zaprli poškodovani vhod v stavbo.

Freiwillige Feuerwehr Saalfelden
Gasilci so odstranili vozilo in zaščitili vhod v stavbo.

Kot so zapisali pri prostovoljnem gasilskem društvu Saalfelden, še vedno ni jasno, zakaj je 33-letnica v nedeljo zvečer izgubila oblast nad svojim belim mercedesom in trčila v steno poslovne stavbe. Jasno pa je, da je bil v nesreči prizadet vhod v stavbo. Poleg tega je voznica, ki je bila poškodovan, s kraja nesreče pobegnila peš.

Freiwillige Feuerwehr Saalfelden
33-letnica je z avtomobilom pristala v poslovni stavbi.

Kmalu zatem jo je policija našla ležati na tleh v njenem stanovanju. Žensko je oskrbel urgentni zdravnik, nato pa jo je reševalna ekipa odpeljala v bližnjo bolnišnico. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročiteljici nesreče je pokazal 0,28 promila alkohola v krvi. 33-letnica je ob tem še povedala, da ni uporabljala varnostnega pasu.

 Višina škode na poslovni stavbi za zdaj ni znana. Močno poškodovan pa je tudi prednji del avtomobila. 

Freiwillige Feuerwehr Saalfelden
Gasilci so odstranili vozilo in zaščitili vhod v stavbo.