Rumeno opozorilo

Na vidiku zopet nevarnost pozebe in sneg do nižin. Kje ga bo zapadlo največ?

D.K.
21. 4. 2024, 15.25
Posodobljeno: 21. 4. 2024, 18.36
Deli članek:

Aprilsko vreme se nadaljuje. Pozeba bo grozila tudi v noči na ponedeljek, za torek pa vremenoslovci napovedujejo, da bi lahko snežilo do nižin.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zvečer bo še nekaj ploh. Ponoči bo sprva precej jasno, proti jutru se bo v zahodnih krajih začelo oblačiti. Zjutraj bo marsikje slana, na Primorskem se bo krepila burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem okoli 5 °C, napovedujejo na straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Proti večeru bo na zahodu že začelo rahlo deževati. Čez dan bo zapihal okrepljen veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, ob morju do 15 °C. V noči na torek se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se lahko v notranjosti meja sneženja spusti vse do nižin.

V torek in sredo bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo v torek čez dan dvignila nad okoli 1000 m, v sredo pa se bo znova spuščala.

Agencija RS za okolje je ob tem za ponedeljek za celotno državo izdala rumeno opozorilo. Za vso državo velja opozorilo zaradi mraza, za severozahod tudi zaradi snega, za jugozahod pa še zaradi vetra. Za torek pa velja rumeno opozorilo za celotno državo zaradi snega, za severovzhod tudi zaradi dežja, za jugozahod pa poleg snega tudi zaradi močnega vetra. 

Arso
Rumeno opozorilo za vso državo.

Na spletni strani Neujre.si lahko tudi preverite, koliko snega bo zapadlo v vašem kraju. Izdali so namreč karto novozapadlega snega po urah. 

Neurje.si
Pri Neujre.si so izdali karto novozapadlega snega.

V četrtek se bo delno razjasnilo. Popoldne bodo možne posamezne plohe. Po hladnem jutru bo čez dan znova topleje.