Medsosedski spor:

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

D.K.
19. 4. 2024, 07.45
Posodobljeno: 19. 4. 2024, 07.49
Deli članek:

V četrtek dopoldne je na Dunaju, v Hietzingu, posredovala specialna policijska enota. Prepir med sosedoma je popolnoma eskaliral, dve osebi sta bili poškodovani.

Profimedia
Fotografija je simbolična

49-letni Avstrijec je včeraj okoli 11.00 ure na stopnišču bloka z leseno palico udaril svojo 50-letno sosedo in jo poškodoval. Nato naj bi jo polil z bencinu podobno tekočino in poskušal zažgati. Na kraju dogodka so posredovali številni gasilci, reševalci in policisti, ki so zaradi kršitve javnega reda in miru prejeli prijavo, še preden se je spor med sosedoma povsem zaostril, poroča Heute.

V stopnišču stanovanjskega bloka se je razlegal vonj po bencinu, v zaklenjenem stanovanju se je zadrževal moški. 50-letna soseda je lahko ranjena zbežala v bližnjo stavbo.

Policisti specialne enote WEGA so po odprtju stanovanja preprečili eksplozijo, 49-letnika so našli z nožem, s poškodbami na glavi in vratu ter po telesu, ki si jih je verjetno povzročil sam. Moški je bil prijet po uporabi električnega paralizatorja.

Ugotovljeno je bilo, da se je moški sam polil z bencinu podobno tekočino, se prižgal in si nato povzročil hude poškodbe. Oba poškodovanca, tako 49-letnika kot 50-letnico so prepeljali v bolnišnico.

Zdaj dunajska policija javno išče mimoidočega, ki naj bi preprečil 49-letniku, da bi zažgal žensko.