V Braziliji

Video: Mrtvega moškega na vozičku pripeljala v banko in želela, da "podpiše" papirje

D.K.
18. 4. 2024, 17.57
Posodobljeno: 18. 4. 2024, 18.19
Deli članek:

Incident iz Brazilije, v katerem je 42-letna ženska v torek pripeljala mrtvega "strica" ​​na invalidskem vozičku v banko v Riu de Janeiru, da bi podpisal papirje za dvig denarja, je postal viralen.

Posnetek zaslona
Želela je, da moški podpiše dvig denarja, čeprav je bil mrtev.

Posnetki varnostnih kamer prikazujejo trenutek, ko je 42-letna Érika de Souza Vieira Nunes prispela v poslovalnico banke s pokojnim starejšim moškim, da bi poskušala z njegovega bančnega računa dvigniti večjo vsoto denarja, okoli 3.000 evrov. Na posnetku Erika išče invalidski voziček, nato pa na njem po hodniku potiska 68-letnega Paula Roberta Brago, ki ima glavo nagnjeno na stran.

"Stric Paulo, ali poslušaš? Moraš podpisati. Če ne podpišeš ... ne morem podpisati namesto tebe," mu je naročila v banki.

Vendar 68-letni moški, ki ga je pripeljala na invalidskem vozičku, ni bil odziven. Ženska se je predstavila kot njegova nečakinja in negovalka, čeprav policija še ni ugotovila, ali sta v sorodu ali ne, piše The Washington Post.

Mrtvemu moškemu je ženska celo potisnila pero med prste, in ko so bančni uslužbenci opazili, da je bled, jim je dejala, da "sicer je tak". Bančno osebje, ki je bilo upravičeno vznemirjeno zaradi takšnega ravnanja, je nemudoma stopilo v stik z oblastmi. Na koncu so poklicali reševalce, ki so ugotovili, da je moški mrtev že več ur. "Vsakdo, ki pogleda videoposnetek, vidi, da je moški mrtev," je za televizijo Globonews povedal Fabio Souza, glavni policijski preiskovalec. "Dotikala se ga je in vedela je, da je mrtev."

Zdaj policisti preiskujejo vzrok smrti moškega, žensko pa so ovadili. Moški naj bi bil pred tem dogodkom hospitaliziran zaradi pljučnice, a je v ponedeljek bolnišnico zapustil živ.

Po besedah Érike je Paulo umrl v poslovalnici banke. To teorijo je zanikala policija, ki je izjavila, da moški ni umrl sede. Érika, ki trdi, da je skrbnica svojega strica in da je bil zelo šibek, se zdaj sooča z morebitnimi obtožbami poneverbe in slabega ravnanja z truplom.

Ta pretresljiv dogodek poudarja, kako daleč gredo nekateri posamezniki zaradi finančne koristi, in vzbuja zaskrbljenost glede zlorabe in izkoriščanja starejših. Medtem ko motivi za Érikino dejanje ostajajo nejasni, resnost obtožb, s katerimi se sooča, poudarja resnost njenih dejanj.