Hude poplave

V zadnjih 24 urah v Rusiji poplavljenih še dodatnih 1000 domov

M.G.
14. 4. 2024, 10.02
Posodobljeno: 14. 4. 2024, 10.03
Deli članek:

Dele Rusije še vedno pestijo obsežne poplave: tako je v ruskem mestu Orenburg v 24 urah do nedelje zjutraj poplavilo še okoli 1000 domov, na srečo pa je gladina reke Ural začela upadati.

Profimedia
V mestu Orenburg so nekatere hiše skoraj popolnoma pod vodo.

"Včerajšnja noč je bila še vedno precej napeta" je po poročanju ruske državne tiskovne agencije RIA dejal namestnik župana Orenburga Aleksej Kudinov. "V zadnjih 24 urah je bilo poplavljenih skoraj 1000 domov," je dodal. Nivo reke Ural je po hudih poplavah, ki že teden dni pestijo nekatere dele Rusije (zaradi hitrega topljenja snega), danes zjutraj končno začel upadati, so sporočili iz uprave Orenburga prek aplikacije za sporočanje Telegram.

Oblasti v južnem ruskem mestu blizu Kazahstana so v petek opozorile na tisoče prebivalcev, naj se nemudoma evakuirajo, saj so glavne reke po zgodovinskih poplavah zaradi taljenja snega prestopile bregove. Gladina vode še naprej narašča v ruski regiji Kurgan, vzhodno od Orenburga in na meji s Kazahstanom. Uradniki so za tiskovno agencijo TASS povedali, da naj bi bilo v naslednjih dneh poplavljenih še več naselij ob reki Toboli.