Velika noč

Foto, Video: Biden z ženo pred Belo hišo gostil tradicionalno otroško kotaljenje jajc

M.G./STA
1. 4. 2024, 20.07
Posodobljeno: 1. 4. 2024, 20.12
Deli članek:

Ameriški predsednik Joe Biden in prva dama ZDA Jill Biden sta danes pred Belo hišo gostila tradicionalno praznično prireditev kotaljenja velikonočnih jajc, ki je že od leta 1878 namenjena otrokom.

Profimedia
Jill in Joe Biden sta gostila tradicionalno prireditev otroškega kotaljenja velikonočnih jajc.

"Velika noč nas spominja na moč upanja in prenove. To je čas, da molimo drug za drugega. Velika država smo zato, ker smo dobri ljudje in zaradi vas še nikoli nisem bil bolj optimističen glede Amerike, kot sem sedaj," je navdušeni množici na južni trati Bele hiše povedal Joe Biden in ji predstavil dva velika velikonočna zajca, ki sta potem zabavala otroke.

Ti so se pomerili v tekmovanju hitrega kotaljenja jajc z žlicami po travi do cilja, zanje pa je bilo pripravljenih še več raznih prireditev, ki so imeli izobraževalni poudarek. Jill Biden je učiteljica in dogodek je dobil ime "EGGUDACTION", kar je besedna igra iz jajca in izobraževanja. Republikanci so iz praznika skušali ustvariti škandal, ker je velikonočna nedelja letos padla na 31. marec, ki je več let tudi praznik trans-spolnih oseb. Bela hiša je na to spomnila, bivši predsednik Donald Trump pa je potem zahteval, da se mora opravičiti vsem katolikom in kristjanom po svetu, ki naj bi bili zaradi tega užaljeni.



"Čas za odpuščanje in združevanje ljudi. Malce več ljubezni brez sprenevedanja," je na vprašanje, kaj mu pomeni praznik velika noč, odgovoril Biden.