Srbija pretresena

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem polju; vse kaže, da je bila punčka ugrabljena

J.V.
27. 3. 2024, 19.40
Posodobljeno: 27. 3. 2024, 19.51
Deli članek:

Po 27 urah več sto ljudi dve leti stare Danke, ki je včeraj okoli 13. ure izginila v Banjskem polju pri Boru v Srbiji, niso našli. Iskanje na terenu bo policija prekinila, preiskava pa se nadaljuje.

Facebook/Jovana Dragomirovic
Iskalno akcijo za dve leti staro Danko Ilić otežujejo slabe vremenske razmere.

Srbijo pretresa včerajšnje izginotje dve leti stare punčke Danke Ilić. Mnogi prebivalci Banjskega polja pri Boru verjamejo, da je bila punčka ugrabljena, poroča Blic. Kot smo že poročali, je bila mala Danka okoli 13. ure z bratcem in mamo Jovano Dragimirović, na sprehodu, ko se je mama za hip obrnila, pa hčerke, kot bi se vdrla v tla, bi bilo več.

Vse kaže, da punčke ni na območju Banjskega polja

Iz ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da dekleta ne bodo več iskali na dosedanjem terenu, saj so območje, veliko 10 kvadratnih kilometrov, v 27 urah večkrat brez uspeha prečesali. Se pa preiskava nadaljuje in ne bodo odnehali, dokler punčke ne najdejo, navaja anonimni vir za Blic. Danko je iskalo več sto ljudi, tudi s termovizijskimi kamerami, droni, helikopterji in reševalnimi psi. Zaradi izginotja so sinoči v Srbiji prvič uporabili poseben sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber. Vse je bilo zaman.

Vaščani se strinjajo, da je "situacija zelo čudna"

Po Banjskem polju krožijo razne teorije, vsi pa se strinjajo, da je "situacija zelo čudna". "To je res grozno, toliko ljudi, policija, od male Danke pa ni sledu, ni glasu. Sumimo, da je bila ugrabljena ..." pravi eden od njih. "Najbolj mi je žal za deklico. Zdaj se po vasi govori o vsem mogočem. Pravijo, da je komaj shodila. Prikupna je kot angelček," je pretreseno povedala soseda.