Neuničljiv

Video: Železni Mike se pri 58 letih vrača v ring z 20 let mlajšim tekmecem

M.G.
15. 3. 2024, 21.15
Posodobljeno: 15. 3. 2024, 21.25
Deli članek:

Mike Tyson in dve desetletji mlajši Jake Paul se bosta v epskem spektaklu spopadla 20. julija, na stadionu AT&T v Teksasu, na voljo pa bo tudi prenos v živo za vse uporabnike Netflixa.

Profimedia
Mike Tyson je v pokoju že več kot dvajset let. Pri 58-letih bo zopet stopil v ring proti 20 let mlajšemu Jakeu Paulu.

Legenda boksa, Mike Tyson, bo ob dvoboju, ki je planiran 20.julija, star že 58 let in bo tako kar 21 let starejši od njegovega tekmeca Jakea Paula (27). Tyson je svojo boksarsko kariero uradno zaključil že pred dvajsetimi leti, skorajda 39 mesecev je bil prvak v težki kategoriji (od 22. novembra 1986 do 11. februarja 1990), dobil pa je 50 od svojih 58 profesionalnih dvobojev (imel je tudi niz 37 dvobojev brez poraza). Nazadnje je stal v ringu leta 2020, ko se je v ekshibicijskemu dvoboju na osem rund pomeril z Royem Jonesom mlajšim. Dvoboj se je končal brez knockouta, sodnik pa je razglasil remi.

Ker je Tyson seveda že leta v pokoju in ne trenira več, bo moral s pripravami na dvoboj proti mlademu Jakeu Paulu začeti pravočasno, da se mu bo sploh lahko uspešno zoperstavil. Nekateri komentatorji imajo velike pomisleke o smiselnosti dvoboja, saj menijo, da je Tyson občutno prestar, da nima nobenih možnosti proti agilnemu in mlademu boksarju in da je takšen dvoboj pravzaprav zelo nevaren.

Očitno Tyson ni takšnega mnenja, o čemer priča tudi posnetek iz njegovega prvega pripravljalnega treninga, ki ga je imel včeraj, kjer Mike za svojo starost deluje precej živahno in poskočno. Nekdanji prvak UFC Chuck Lidell podpira Tysona in meni, da ima možnosti za zmago. "Takoj ko ga Tyson udari, je konec," je izjavil Liddell ter še enkrat dodal "Zadnje, kar ostane, je surova moč. Če ga udari, je konec. Če ste videli Mikea, še vedno udarja."

Točna pravila dvoboja sicer še niso določena, bodo pa znana kmalu, je dejal Ariel Helwani iz MMA Hour. Vsekakor pa kaže, da bo to spektakularen dvoboj, ki bo zagotovo napolnil dvorano, da o milijonih, ki si bodo spopad ogledali preko Netflixa ne omenjamo.