Preverjajo ...

So Izraelci v zračnem napadu ubili drugega moža Hamasovih vojščakov?

S.R.
11. 3. 2024, 13.29
Posodobljeno: 11. 3. 2024, 13.29
Deli članek:

V kolikor se poročila izkažejo za resnična, bo to najvišji uradnik islamističnega gibanja Hamas, ki so ga v petmesečni ofenzivi na Gazo ubile izraelske sile.

Profimedia
V Gazi se nadaljuje morija.

Izraelska vojska Gazo, z njo pa tudi prebivalce, še naprej melje v prah. Od 7. oktobra lani, ko je krvoločen odgovor Izraela sprožil pokol, ki so ga zagrešili pripadniki Hamasa, je v Gazi domnevno umrlo že več kot 30.000 Palestincev, preživeli pa se srečujejo z vsesplošno lakoto in pomanjkanjem osnovnih življenjskih potrebščin. Streha nad glavo je postala luksuz. Muslimani so vstopili v ramazan, morija na Bližnjem vzhodu pa se nadaljuje.

Zdaj so se pojavila poročila, da naj bi izraelska vojska v teh dnevih v zračnem napadu na begunsko taborišče Nuseirat v osrednji Gazi ubila Marvana Iso. Po poročanju izraelske vojaške radijske postaje, s katero upravlja izraelsko ministrstvo za obrambo, se je napad na taborišče zgodil v noči na nedeljo. Izvedli so ga na podlagi obveščevalnih podatkov, da se tam skriva Marvan Isa, drugi mož Hamasovega oboroženega krila brigad Al-Kasam. V napadu naj bi bilo ubitih pet oseb. Po poročanju izraelskega časnika Haaretz izraelske oblasti zdaj preverjajo, ali je med mrtvimi tudi Isa. Izraelsko obrambno ministrstvo zadeve še ni komentiralo, prav tako so zaenkrat tiho v Hamasu.

Marvan Isa je sicer visoko na izraelskem spisku najbolj iskanih oseb. Višje od njega kotirata le vodja brigad Al-Kasam Mohamed Deif in voditelj Hamasa v Gazi Jahja Sinvar, sicer človeka, ki naj bi bila glavna pri načrtovanju Hamasovega pokola 7. oktobra lani.

Profimedia
Voditelj Hamasa v Gazi Jahja Sinvar