Drama na nebu

Na letalu poškodovanih 50 potnikov, najmanj 10 jih je končalo v bolnišnici

R.T.
11. 3. 2024, 09.31
Posodobljeno: 11. 3. 2024, 10.13
Deli članek:

V turbulentni drami na letalu, ki je iz avstralskega Sydneyja letelo v novozelandski Auckland, se je po navedbah čilske letalske družbe LATAM Airlines poškodovalo najmanj 50 potnikov in članov posadke, od katerih jih je najmanj 10 pristalo v bolnišnici. Po nekaterih informacijah je bilo hospitaliziranih 13 oseb.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Za poškodbe so krive hude turbulence, s katerimi se je zaradi "tehnične težave" srečalo letalo Boeing 787-9 Dreamliner. Kot je za avstralski časnik ABC potrdil tiskovni predstavnik novozelandske izpostave organizacije St John Ambulance, ki sicer v več državah po svetu nudi storitve prve pomoči, so na samem letališču oskrbeli približno 50 potnikov in članov posadke. Sedem potnikov in trije člani kabinskega osebja so pristali v bolnišnici, a naj bi jih vsi odnesli brez hujših poškodb. Skupno naj bi bilo sicer hospitaliziranih 13 ljudi.

Kot je pojasnil eden od potnikov, je letalo po približno dveh urah leta »nenadoma padlo z neba,« potnike pa je pometalo z njihovih sedežev. Nekateri med njimi so ob tem trčili v strop. »Vsi na letalu so kričali. Letalo je nato začelo pikirati, razmišljal sem le: 'dobro, to je to, konec je z nami',« je za lokalni medij Stuff dejal potnik Brian Jokat.

V letalski družbi so se potnikom za dramo opravičili. Pojasnili so, da je zaradi »tehnične težave« prišlo do »sunkovitih premikov« letala. Letalo je na letališču v Aucklandu sicer pristalo v skladu s predvideno časovnico. Pozneje bi moralo nadaljevati pot proti čilski prestolnici Santiago, a so za ta let zagotovili novo letalo, tega pa so odpeljali na tehnični pregled.