Akra

Poslancem zaradi milijonskega dolga odklopili elektriko

J.V./STA
1. 3. 2024, 14.45
Deli članek:

Gansko državno podjetje za oskrbo z elektriko Electricity Company of Ghana (ECG) je zaradi dolga v višini dobrih 1,6 milijona evrov v četrtek prekinilo dobavo električne energije parlamentu v Akri. Izpad je prekinil razpravo o predsednikovem govoru o stanju v državi, nekaj minut pozneje pa so rezervni generatorji obnovili napajanje.

Profimedia
/

Toda rezervni generatorji so obnovili napajanje le za osrednjo dvorano parlamenta, medtem ko so ostali prostori v poslopju ostali v temi večji del dneva. Zaradi prekinitve je nekaj poslancev in članov osebja parlamenta obtičalo v dvigalu, je poročala ganska televizija TV3.

Vodja za odnose z javnostjo pri ECG William Boateng je pojasnil, da se je podjetje k prekinitvi dobave zateklo, ker parlament ni spoštoval obvestil o plačilu obveznosti. Dodal je, da so oskrbo obnovili tekom dneva, potem ko je parlament plačal nekaj več kot polovico dolga in se zavezal, da bo preostanek poravnal v enem tednu.

Parlamentarni finančni uradnik Ebenezer Ahumah Djietror je sicer zanikal, da je parlament dolžan znesek, ki ga zahteva ECG. Po njegovih besedah sistem podjetja ni zabeležil nedavnih plačil, dolg parlamenta pa naj bi znašal "le" dobrih 870.000 evrov, poroča britanski BBC.