Združeno kraljestvo

Najbolj bizarni klici na nujno številko: "Pojedel sem preveč kebabov"

S.Š.
23. 1. 2024, 17.46
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 17.48
Deli članek:

Reševalna služba v Walesu je razkrila najbolj bizarne klice, ki so jih prejeli od ljudi.

Sabine van Erp / Pixabay
Fotografija je simbolična.

Reševalci so razkrili, da je ena oseba poklicala številko 911, ker je pojedla preveč kebabov, starejši moški medtem ni mogel najti svoje proteze. En klic so prejeli tudi zato, ker se je eni osebi prst zataknil v nabiralniku.

Urgenco sta poklicali tudi oseba, ki je izgubila glas, in oseba, ki se ji je na prstu zataknil prstan. Službe za nujne primere v Walesu menijo, da so vsi ti klici nepotrebni, saj bi lahko državljani zelo enostavno rešili svoje težave.

Skoraj 200 nepotrebnih klicev na dan

Lani je služba prejela 414.149 klicev, od tega 68.416 takšnih, ki niso bili nujni. To je v povprečju 188 klicev na dan, zato so v reševalni službi občane opozorili, naj kličejo le, če so res hudo bolni ali poškodovani. "Takšni klici dodatno dušijo službo, ki je že tako preobremenjena," je dejal Andy Swinburn, izvršni direktor službe za nujne primere. "Državljane prosimo, naj uporabljajo zdravo pamet. Večina ljudi se zaveda razlike med pravo nujnostjo in nečim, kar je le neprijetno, boleče ali razdražljivo, vendar ne ogroža življenja," je dejal.

Glavni operativni direktor Lee Brooks je dejal: "Službe za nujno pomoč prosijo javnost, da prevzame odgovornost za svoje zdravje in dobro počutje, saj so preobremenjeni z delom."