Sirenusas

Italijanska policija zasegla luksuzno posestvo na otočju, kjer lahko letujejo le vreče brez dna

R.T.
18. 1. 2024, 20.56
Posodobljeno: 18. 1. 2024, 20.56
Deli članek:

Luksuzno posestvo na zasebnem otočju ob Amalfijski obali južno od Neaplja, ki je nekaj pripadalo slavnemu ruskemu baletniku Rudolfu Nurejevu, je zaradi črnogradenj pristalo v rokah države.

Profimedia
Italijansko otočje Sirenusas.

Veličastno otočje Sirenusas, imenovano tudi Gallos, ki se nahaja ob polotoku Sorrento, je baletnemu zvezdniku Nurejevu, ki je nekoč veljal kot eden najbolj nadarjenih plesalcev v zgodovini, pripadalo do njegove smrti leta 1993. Pozneje so njegovo posestvo preuredili v luksuzno turistično točko z vrtoglavimi cenami. Za tedenski dopust je bilo treba izkašljati slabih 300.000 evrov ali več.

Po današnjih navedbah italijanskega tožilstva je policija zasegla celotno posestvo na največjem od treh otokov, ki skupaj tvorijo Sirenusas. Kot razlog so navedli črnogradnje. Na otoku so namreč brez ustreznih dovoljenj med drugim zrasli bazeni, toplice in pristajališče za helikopterje. Celotno otočje, s katerim upravlja podjetje In Villa Veritas, je namreč del naravnega rezervata. Na dogajanje se je že odzvala direktorica podjetja Laura Blair, ki je navedla, da je vse skupaj posledica »nesporazuma.« Blairova je prepričana, da bodo »vse skupaj razčistili v najkrajšem možnem času.«