Tradicionalne vrednote

Putin meni, da se mnogi Rusi vračajo domov, ker na Zahodu ne morejo živeti z uniseks stranišči

J.V.
18. 1. 2024, 11.55
Posodobljeno: 18. 1. 2024, 11.56
Deli članek:

Ruski predsednik Vladimir Putin je prepričan, da se mnogi rojaki z bolj tradicionalnimi vrednotami vračajo v domovino, ker na Zahodu ne morejo živeti z uniseks "LGBT" stranišči.

Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin med razpravo v predsedniški kampanji.

Natančnih podatkov o tem, koliko ljudi je zapustilo državo, ko je Putin februarja 2022 naznanil pričetek "posebne vojaške operacije" v Ukrajini, a dejstvo je, piše Pink News, da se nekateri državljani res vračajo nazaj v Rusijo. Nekateri zato, ker države ruskim državljanom zavračajo vizume za bivanje, drugi zaradi družinskih ali službenih obveznosti.

Kot analizira Putin, so skupna stranišča za fantke in punčke na Zahodu vsakdanji pojav, ljudem s tradicionalnimi vrednotami pa je v takšnem okolju zelo težko živeti, zato se mnogi zdaj vračajo ali vsaj razmišljajo o vrnitvi. "Ljudem s tradicionalnimi, normalnimi, človeškimi vrednotami je zelo težko živeti v takih razmerah," je poudaril v razpravi med predsedniško kampanjo.

Ob tem spomnimo na ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova, kako se je leta 2022 na zasedanju Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) na Švedskem pritoževal nad tamkajšnjimi stranišči. "Vprašal sem, je to za dame ali gospoda. Vse si delimo, so mi odgovorili. Nisem mogel verjeti, ampak res je bilo tako. Ne morete si predstavljati, kako nečloveško je bilo, preprosto nečloveško," je tarnal Lavrov. Dejal je tudi, da v Evropi obstaja 80 spolov.