Kje ga bo največ?

Največ snega bo nasulo v času jutranje prometne konice

G.G./STA
18. 1. 2024, 11.38
Posodobljeno: 18. 1. 2024, 11.45
Deli članek:

V noči na petek bo k nam zavil hladen zrak in vse bo nared za sneženje. Glavnina padavin bo med 6. in 10. uro, v času jutranje prometne konice.

Bobo
Prizor iz preteklosti. Kako bo jutri?

"Snežiti bo začelo jutri v zgodnjih jutranjih urah, dosti hitro vse skupaj. Do jutra bo dež povsod v notranjosti Slovenije prešel v sneg; glavnina padavin bo med 6. in 10. uro dopoldne, nato pa bodo od severovzhoda padavine začele slabeti. Najmanj jih bo na severovzhodu, torej v Prekmurju in delu Štajerske," je povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh. Sneženje bo kar izrazito, je dodal.

Kaj to pomeni? Po nižinah bo na severovzhodu zapadlo do pet centimetrov snega, v preostalem delu Slovenije bo v nižinah večinoma od pet do 10 centimetrov, lokalno do 15 centimetrov. Najdebelejša snežna odeja pa se obeta na Gorenjskem, Koroškem, Dolenjskem in Notranjskem, kjer bi lahko zapadlo do okoli 20 centimetrov snega, je povedal Velkavrh. Ne bodo pa količine padavin tako zelo velike, da bi na višje ležečih območjih zapadlo bistveno več snega. Snežilo bo lahko tudi precej proti Primorski. Tam bo v petek pihala močna burja, na izpostavljenih legah bodo sunki burje tudi prek sto kilometrov na uro. V noči na soboto bo burja oslabela, v soboto bo večinoma pihala šibka burja.

V soboto in nedeljo bo sončno s hladnim jutrom, tudi do -10 stopinj bo lahko ponekod. Po oceni ljubiteljskih vremenoslovcev pri Neurje.si se bo zato snežna odeja nekaj dni obdržala. Proti koncu meseca pa bodo zoper pod vplivom mlačnih atlantskih tokov, ki "prinašajo vse drugo, kot zimsko vreme."