Zločin brez trupla

Mama verjetno umorjene Ane po enem letu od izginotja še vedno upa na čudež

J.V.
4. 1. 2024, 07.45
Posodobljeno: 4. 1. 2024, 07.51
Deli članek:

Mineva leto dni od izginotja Beograjčanke, ki si je življenje in družino ustvarila v ZDA.

Profimedia
Milanka Ljubičić s sliko, na kateri sta njeni hčerki. Vnukov pa že dolgo ni videla, tudi v ZDA ne namerava potovati.

Za 39-letno Ano Walshe, materjo treh otrok iz ameriške zvezne države Massachusetts, rojeno v Beogradu, se je 1. januarja lani po odhodu na letališče v Bostonu izgubila vsaka sled. Od takrat je pogrešana. Poslovno naj bi potovala v Washington, kjer se je šele nedavno zaposlila v nepremičninski agenciji, a so kriminalisti ugotovili, da se sploh ni vkrcala na letalo.

Facebook
Za Ano Walshe se je 1. januarja lani izgubila vsaka sled.

Zločina je osumljen njen soprog Brian Walshe, ki naj bi ženo v kleti njune hiše v kraju Cohasset umoril v kleti, njeno truplo pa razkosal in se ga znebil. Med preiskavo so na smetišču nedaleč od domače hiše kriminalisti našli okrvavljene vreče, žago, sekiro in čistila, v kleti hiše pa krvav nož. Izkazalo se je tudi, da je dan po izginotju nakupil za 450 dolarjev čistil. Da bi zakril sledi grozljivega zločina? Na policiji je dejal, da je opremo nabavil za beljenje hiše. A menda je na domačem računalniku brskal za nasveti, kako se znebiti 55-kilogramov težkega ženskega trupla, ki ga preiskovalci še vedno niso našli.

Anina mama Milanka Ljubičič za Nova.rs pravi, da o primeru njene hčerke še vedno ni novih informacij in da ve le tisto, kar je prebrala v medijih. Skrušena mati hkrati poudarja, da še vedno upa na čudež. "Svojo Ano sem čakala eno leto. Leto, ki ga je spremljalo nenehno razmišljanje, kje je moj otrok, zakaj me ne pokliče, ali je še živ? Zdaj samo upam na... ne vem kaj, kakšen čudež. To me drži pokonci," je dejala. "Trudim se biti dobro, vendar mi ni lahko. Moj otrok je izginil brez sledu. Nenehno jemljem antidepresive. Upam, da bo Brian povedal, kaj se je zgodilo moji Ani. Ležim in razmišljam, sprašujem se, toliko mesecev, pa ni sledi. Kaj če je vse res? Diham, a ne vem, ali sem živa, nevednost me ubija," še pravi obupana mama, ki vsak večer preveri, ali je hčerka morda aktivna na Viberju. Ampak ni.

Twitter
Grozljivega zločina je osumljen soprog Brian Walshe.

Walshe je bil sicer, še preden so ga začeli povezovati z izginotjem soproge, v hišnem priporu zaradi očitkov, da je leta 2018 prodal dve ponarejeni sliki Andyja Warhola, ki ju je ukradel "prijatelju" v Južni Koreji. Oškodovanec Ron Rivlin, lastnik galerije Revolver v Los Angelesu, ki je kupil sliki za 80 tisoč dolarjev, je za CBS Boston povedal, da je v trenutku, ko je videl umetnini na lastne oči, spoznal, da gre za ponaredek. Walsha je označil za izjemno šarmantnega in uglajenega človeka, a pretkanega manipulatorja, "kandidata za oskarja".