Iz roke v roko

Melonijeva v zagati, kdo je streljal na novoletni zabavi?

S.R.
2. 1. 2024, 15.47
Posodobljeno: 2. 1. 2024, 16.47
Deli članek:

Novoletno zabavo, ki so se je udeležili predstavniki italijanske vladajoče klike, je ena oseba zaradi strelne rane zapustila v rešilcu. Pištola pripada poslancu stranke Bratje Italije Emanueleju Pozzoli, a sam trdi, da ni on streljal.

Profimedia
Giorgia Meloni

Italijanska opozicija je na nogah. Od premierke Giorgie Meloni terjajo pojasnila, kaj se je v resnici zgodilo na novoletni zabavi v Rosazzi v italijanski regiji Piemont. Kot poročajo italijanski mediji, naj bi si na zabavi gostje podajali pištolo, za katero je Pozzolo že priznal, da je njegova. Pištola naj bi se na neki točki nenadoma sprožila, krogla pa je v nogo zadela 31-letnega moškega, svaka varnostnika državnega sekretarja in člana stranke Bratje Italije Andree Delmastra.

»Ti šušmarji ogrožajo tiste okoli sebe, kaj šele nacionalno varnost,« je poudarila vodja Demokratske stranke Elly Schlein, ki je premierko Girogio Meloni pozvala, naj nemudoma pojasni, kako bo zaradi incidenta ukrepala. Da so nevarni, v prvi vrsti sami sebi, je izpostavil tudi nekdanji premier in vodja stranke Italia Viva Matteo Renzi.

Melonijeva se na dogajanje še ni odzvala, a je njena stranka v izjavi za javnost zapisala, da gre za »politično nepomemben« incident ter da bodo, če bo preiskava pokazala, da je Pozzolo storil kaj »nezakonitega ali se je vedel neprimerno,« ustrezno ukrepali. »Poskus, da se ta dogodek politizira, da se lahko napade stranko Bratje Italije, je absurden,« so še zapisali.

Sicer pa naj bi šlo za orožje v velikosti vžigalnika, ki so ga poslancu Pozzoli po incidentu zasegli. Karabinjerjem je pojasnil, da je želel orožje zgolj pokazati nekaterim udeležencem silvestrovanja. Po incidentu so zaslišali več prič, ki so bile prisotne na zabavi, poroča STA.