Eksplozija

Eksplozija cisterne terjala več kot 40 življenj

M.G.
28. 12. 2023, 08.15
Posodobljeno: 28. 12. 2023, 08.24
Deli članek:

Ko so si ljudje v Liberiji začeli "točiti" gorivo iz prevrnjene cisterne, je le ta eksplodirala in ubila ljudi v bližini.

Profimedia
(slika je simbolična)

Človeška neumnost včasih ne pozna meja in je včasih kriva tudi za kakšno smrtno žrtev, kar se je zgodilo tudi v včerajšnji tragični nesreči v bližini glavnega mesta Liberije (Monrovija). Cisterna z bencinom je bila vpletena v prometno nesrečo in je posledično zapeljala v obcestni jarek, kjer je obstala. Nič hujšega do takrat. Ob trčenju pa se je ogrodje cisterne poškodovalo in iz nje je začel iztekati bencin.

Očividec Aaron Massaquoi iz mesta Tatote, kjer se je nesreča tudi pripetila, je povedal, da je voznik cisterne sicer rekel ljudem, ki so popolnoma obkrožili vozilo, da lahko vzamejo gorivo, ki se razliva, da pa jim je zabičal, naj ne plezajo na vrh tovornjaka in naj nehajo udarjati po cisterni. Vendar so si nekateri očitno preveč želeli zastonjskega goriva, zato so uporabljali celo izvijače in druge kovinske reči, da so tolkli po cisterni in delali luknje, da bi priteklo še več bencina.

In ravno takrat, ko je bila cisterna obkrožena z množico lakomnih, a nepremišljenih ljudi, je odjeknila silovita eksplozija, ki je nekatere dobesedno upepelila. Doktor Francis Kateh je za lokalno televizijo Super Bongese TV povedal, da je zaenkrat težko določiti število žrtev, saj so bili nekateri spremenjeni v pepel, ocenjuje pa, da je bilo v nesreči ubitih več kot 40 ljudi. Povedal je še, da trenutno njegova ekipa hodi od hiše v okolici nesreče, da preverja, kdo je pogrešan in kdo ne.

Policija je sicer zaenkrat uradno razglasila "samo" petnajst umrlih in več kot 30 močno poškodovanih, priznavajo pa, da bo končno število žrtev bržkone res blizu oceni doktorja Kateha.