V avtmobilu

Slavnega igralca z oskarjem nagrajenega Parazita našli mrtvega

R.T.
27. 12. 2023, 06.50
Posodobljeno: 27. 12. 2023, 06.53
Deli članek:

V južnokorejski prestolnici so včeraj v avtomobilu našli mrtvega 48-letnega filmskega igralca Leeja Sun-kyuna, ki je pred nekaj leti blestel v s štirimi oskarji nagrajenem južnokorejskem trilerju Parazit.

Profimedia
Igralca so našli mrtvega v avtomobilu, parkiranem na severnem delu Seula.

Profimedia
Lee Sun-kyun

Sun-kyun se je v zadnjih tednih znašel pod plazom obtožb in tudi preiskavo zaradi domnevnega uživanja droge. Včeraj so ga v avtomobilu, parkiranem na ulici na severnem delu Seula, našli mrtvega. Policisti so sprva domnevali, da je zgolj nezavesten, a so reševalci nato potrdili, da je priljubljeni igralec umrl. Pristojni zaenkrat o podrobnostih njegove smrti molčijo, tako zaenkrat uradno ni potrjeno, ali je igralec storil samomor. Za Sun-kyunom je sicer potekala iskalna akcija, saj je policija pred tem prejela prijavo svojcev, da je pogrešan. V sredo naj bi namreč odšel od doma in družini zapustil pretresljivo sporočilo, zaradi česar so domnevali, da bi lahko storil samomor, poročajo južnokorejski mediji.

Lee Sun-kyun je najbolj znan po svoji vlogi v filmu Parazit iz leta 2019. Film je na podelitvi slavnih ameriških filmskih nagrad prejel kar štiri oskarje, in sicer za najboljši film, najboljšo režijo, najboljši izvirni scenarij in najboljši tujejezični film. Postal je prvi južnokorejski film z oskarjem in prvi z nagrado za najboljši film, ki ni posnet v angleščini. Igralec je bil sicer v Južni Koreji zelo priljubljen že pred to uspešnico.