Sramota

Predsednik turškega prvoligaša knockoutiral sodnika

J.V.
12. 12. 2023, 12.15
Posodobljeno: 12. 12. 2023, 12.54
Deli članek:

V prvi turški nogometni ligi Super Ligi se je včeraj pripetil hud incident.

Profimedia
Predsednik MKE Ankaragucu Faruk Koca je izgubil kontrolo.

Turška nogometna zveza (TFF) je do nadaljnega prekinila tekmovanja v vseh ligah zaradi incidenta, ki se je pripetil na srečanju v Super Lig med MKE Ankaragucu iz Ankare in Rizesporja iz Rize. Ko je sodnik Halil Umut Meler zapiskal konec srečanja, je predsednik domačega moštva iz Ankare Faruk Koca priletel na zelenico stadiona Eryaman in se delilca pravice lotil s pestmi. Gostje so namreč v 97. minuti sodnikovega podaljška dosegli izenačenje na 1-1. 

Profimedia
Sramotni napad na sodnika.

Navijači Ankaragucuja so po tekmi vdrli na igrišče in nadaljevali z napadi na sodnika Melerja, ki se mu je šele s pomočjo policije uspelo prebiti do garderob. "Turška nogometna zveza se je odločila prekiniti vse tekme v vseh ligah za nedoločen čas," je zveza objavila na omrežju X. "Povezani klub, predsednik kluba, uradniki kluba in vsi, ki so krivi za napad na sodnika Umuta Melerja, bodo najstrožje kaznovani," so še zapisali.

Profimedia
Modrica na sodnikovem očesu.

Za Koco je bil izdan nalog za pridržanje, je v objavi na X razkril notranji minister Ali Yerlikaya in dodal, da sta bili dve osebi že pridržani v okviru sodne preiskave incidenta. Da gre za sramotni udarec turškemu nogometu in da bodo vsi vpleteni plačali ceno, pa je v izjavi za javnost poudaril tudi predsednik TFF Mehmet Buyukeksi. Dogodek je na X obsodil tudi predsednik Recep Tayyip Erdoğan. "Obsojam napad na sodnika Halila Umuta Melerja po tekmi Ankaragucu – Rizespor in mu želim hitro okrevanje," je zapisal na omrežju X.