Stefan postal junak

Branislav izgubil denarnico in bogato nagradil najditelja

D.K.
7. 12. 2023, 12.23
Posodobljeno: 7. 12. 2023, 12.29
Deli članek:

Stefan je našel denarnico na ulici, odšel k lastniku in prejel dosmrtno nagrado.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

27-letni Stefan Smiljković je postal junak mesta Pančevo v Srbiji, ko je pred dnevi našel denarnico na ulici in s sledenjem informacij z osebne izkaznice, ki se je nahajala v njej, našel lastnika. Denarnico je namreč izgubil Branislav, ki mu je zaradi nesrečnih okoliščin padla s strehe avtomobila.

Lastnik denarnice je bil navdušen nad dejanjem mladeniča in svojo zgodbo delil s sovaščani prek Facebook skupine. Tisto, kar je najbolj navdušilo tako Stefana kot tudi njegove sosede, je dejstvo, da je lastnik ene od vlečnih služb in je poštenemu najditelju podaril dosmrtno brezplačno vleko. »Z besedami se ti ne morem zahvaliti, ampak od mene in moje vlečne službe imaš do konca življenja brezplačno vleko! Ponosen sem, da delim zrak s takšnim človekom,« je napisal lastnik izgubljene denarnice.

Ob tem je 27-letnik za Telegraf povedal, da je denarnico po naključju našel na ulici in jo je brez oklevanja vrnil lastniku. Čeprav se je Branislav odločil, da mu bo to povrnil, Stefan trdi, da nagrada zanj nima materialne, temveč ima moralno vrednost.

Hvaležen je za darilo, vendar pravi, da bi ravnal enako, tudi če nagrade ne bi bilo. »Zame je bilo najpomembnejše najti lastnika in mu vrniti denarnico, ostalo me ni zanimalo, niti me ne zanima zdaj. Če bi se še enkrat znašel v isti situaciji, bi ravnal enako. Sicer nisem pričakoval nobene nagrade,« je jasen. Someščani pa so ga v komentarjih proglasili za heroja in ga hvalijo zaradi njegove skromnosti in poštenosti.