Uničevanje javne lastnine

Vandali skalili praznično veselje, drsališče v Sežani so morali zapreti

D.K.
7. 12. 2023, 11.09
Posodobljeno: 7. 12. 2023, 11.19
Deli članek:

Zaradi vandalizma so bili včeraj primorani zapreti drsališče v Sežani.

FB Občina Sežana
Drsališče v Sežani

Veselje in srečo ob ponedeljkovem odprtju Praznične Sežane 2023 je včeraj skalil vandalizem. Neznanci so ledeno ploskev drsališča na Lipovem listu v Sežani posuli s soljo, zaradi česar se je ledena plošča začela taliti.

Koga moti veselje otrok?

"Občina Sežana, Zavod ŠTIP ter ORA Krasa in Brkinov z zgroženostjo najostreje obsojajo vandalizem ter uničevanje javne in zasebne lastnine. Nesprejemljiva, neodgovorna in brezobzirna dejanja v naše okolje vnašajo negativne posledice, ki se ne kažejo zgolj v materialni škodi, ampak povzročajo tudi splošno nevarnost," so v sporočilu za javnost zapisali na straneh občine.

"Ob tem se poraja vprašanje, koga moti veselje otrok! Zakaj drsališče, ki je namenjeno zabavi predvsem najmlajših občanov, nekoga zmoti do mere, da ga namerno uničuje? Verjamemo, da si občani želimo sožitja, mirnega reševanja nestrinjanj in spoštovanja javne ter zasebne lastnine. Namesto destruktivnega obnašanja spodbujajmo mirno izražanje stališč, konstruktivno reševanje težav ter spoštovanje pravic drugih," so dodali. Kršitelje pa pozvali, da z nespametnim uničevanjem prenehajo, vse občane pa, da vandalizem obsodijo.

Včeraj je ostalo drsališče zaprto

Kljub velikemu trudu zaposlenih na Zavodu ŠTIP ledena ploskev ne bo omogočala varnega drsanja, zato drsališče danes ostaja zaprto, so še zapisali na Facebook strani občine. Sicer je predvideno, da bo drsališče odprto vse do 7. januarja 2024. 

Ogorčeni in razočarani so tudi v Krajevni skupnosti Lokev. "Pred časom vandalizem na novem igrišču, sedaj drsališče, kaj bo jutri? Če storilce ulovijo, ne v zapor z njimi, je preveč lepo. Celo zimo naj posipajo ceste občine Sežana s soljo ... Seveda na roke, da bodo mogoče občutili, koliko truda je bilo potrebno za tak projekt. Sicer pa, dobro vedno zmaga pred zlom. Bodo naši pridni delavci zadevo sanirali in bo spet vse tako, ko mora biti. V naslednjih dneh pa vsi na drsališče," so zapisali.