Redek primer

Zdravniki po petih mesecih presenečeni ugotovili, da ima v lobanji palčke

D.K.
29. 11. 2023, 12.42
Posodobljeno: 29. 11. 2023, 12.54
Deli članek:

Moški pet mesecev ni vedel, od kod izvirajo njegove resne zdravstvene težave.

vietnamcuba.vn
Pet mesecev ni vedel, da ima v telesu palčke.

Po petih mesecih hudih glavobolov, izcedka iz nosu in izgube vida so moškega iz Vietnama odpeljali v bolnišnico. Tamkajšnji zdravniki so 35-letnika spraševali, ali mogoče sumi, kaj bi lahko povzročalo njegove simptome, vendar ni vedel.

Nenavadno odkritje

Osebje bolnišnice Cuba Friendship v mestu Dong Hoi, provinci Quang Binh, je izvedlo CT-pregled, da bi razjasnili težavo. Rezultati so bili nenavadni, poroča Vietnam.vn. Ugotovili so, da je moški trpel za tenzijskim pneumocephalusom, da gre za nenavadno, a življenjsko nevarno nevrokirurško nujno stanje, ki ga običajno povzroči poškodba glave.

Med pregledom so našli tudi zlomljene palčke, ki so se bolniku zapičile skozi nos in v lobanjo. Njegova družina prepričana, da so mu palčke verjetno šle skozi nos med prepirom, v katerega je bil vpleten pred petimi meseci, v njem pa je bil tudi poškodovan. Vendar takrat nihče ni opazil palčk in zdravniki ob pregledu niso navedli nobenih nepravilnostih njegovega nosu.

35-letnik je bil po najdbi palčk v njegovem nosu zmeden. Povedal je, da se ne spomni točno, kaj se je takrat v pretepu zgodilo, vendar sumi, da je bil zaboden v obraz. Zdaj je jasno, da mu je nekdo po tistem prepiru vtaknil palčke v nos.

Zdravniki so palice odstranili z endoskopsko operacijo. Bolnik je v bolnišnici, njegovo zdravstveno stanje pa je stabilno, vendar ostaja na okrevanju. Dr. Nguyen Van Man, vodja oddelka za nevrokirurgijo, je ob tem povedal, da gre za zelo redek primer.