Turbolenca

(Video) Panika na letu v Moskvo: Pozabite na pasove, ulezite se na tla

D.K.
28. 11. 2023, 14.53
Posodobljeno: 28. 11. 2023, 14.54
Deli članek:

Med strahom in zmedo so potnike najprej pozvali, naj si pripnejo varnostne pasove, nato pa so jim rekli, naj se uležejo na tla.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V incidentu, ki je potnike pretresel, je letalo ruske letalske družbe Aeroflotov Boeing 777-300, na katerem je bilo na stotine potnikov in je bilo na poti v Moskvo, zašlo v hudo turbulenco, ko je letelo čez severne Uralne gore. Zaradi česar je med potniki nastala panika, ena ženska je pri tem utrpela lažje poškodbe glave.

Video, ki kroži po družbenih medijih, prikazuje potnike, ki krčevito držijo naslonjalo pred seboj, medtem ko se je letalo močno stresalo. Med strahom in zmedo so potnike najprej pozvali, naj si pripnejo varnostne pasove, nato pa so jim rekli, naj se uležejo na tla.

Ena od potnic je delila svojo grozljivo izkušnjo z ruskim časopisom Izvestia. Opisala je strašne trenutke, ko je udarila turbulenca, in paniko, ki je zajela potnike. Nepričakovano stresanje letala je ustvarilo občutek panike, ki se je razlegal skozi kabino.

Med potniki tudi zdravstveni minister

Po naključju je bil med potniki tudi minister za zdravje Kamčatskega ozemlja, Aleksander Kasepalu (Gaškov), ki je hitro priskočil na pomoč poškodovani ženski. Po pristanku v Moskvi je bila poškodovana potnica prva, ki so jo pospremili iz letala v nadaljnjo medicinsko oskrbo.

O podobni situaciji naj bi poročali tudi člani posadke letala Bonza v Avstraliji, kjer je prav tako prišlo do poškodb zaradi turbulenc med regionalnim poletom v Queenslandu. Incidenti, kot so ti, poudarjajo potencialne nevarnosti letenja, tudi ko gre za velika, sodobna letala, kot je Boeing 777-300, poroča BNN.