Bomba

Tudi v Beogradu zaradi groženj z bombo prekinili pouk na več šolah

M.G./STA
27. 11. 2023, 16.51
Posodobljeno: 27. 11. 2023, 16.59
Deli članek:

Več beograjskih šol je okoli 13. ure prejelo obvestilo o podtaknjeni bombi, zato so nekatere šole učence zaradi groženj poslale domov.

Profimedia
Osnovna šola Vladislava Ribnikarja, kjer se je maja zgodil strelski napad, v katerem je 13-letni učenec ubil deset ljudi je bila tudi ena izmed potencialnih tarč bombnega napada

Po tem, ko smo danes poročali o tem, da so v Bruslju in belgijski provinci Valonski Brabant zaradi obvestila o podtaknjeni bombi ostale nekatere šole zaprte (Več o tem TUKAJ), se je podoben incident danes pripetil tudi v Srbiji. O morebitni povezanosti dogodkov ni informacij.

Obvestila o podtaknjeni bombi je prejelo več osnovnih in srednjih šol v srbski prestolnici. Med njimi je po navedbah portala srbske televizije N1 tudi osnovna šola Vladislava Ribnikarja, kjer se je maja zgodil strelski napad, v katerem je 13-letni učenec ubil deset ljudi. S srbskega ministrstva za notranje zadeve so pojasnili, da natančnega števila šol, ki so prejele obvestilo o podtaknjeni bombi, še nimajo, da pa je policija na terenu in da preiskuje prostore.

V Srbiji in drugih balkanskih državah so v zadnjem letu večkrat poročali o lažnih bombnih opozorilih. V Beogradu jih je bilo največ v maju po dveh po strelskih napadih. Prvi se je zgodil 3. maja na šoli Vladislava Ribnikarja, drugi pa dan kasneje blizu Mladenovca, ko je 20-letnik ubil devet ljudi, večinoma mladih.