Goljufija

Lažna policista Romano in Kristijan kradla upokojencem

J.V.
21. 11. 2023, 12.25
Posodobljeno: 21. 11. 2023, 15.21
Deli članek:

Goljufi so oškodovancem natvezili, da jim na bančnih računih ležijo ponarejeni bankovci, in jim izdali potrdilo, s pomočjo katerega lahko ponaredke zamenjajo za pravi denar, ob obisku pa so "policisti" žrtvam "zavarovali" še zlatnino.

Instagram
Obtoženi Romano Beganović

Hrvaški Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) je vložil obtožnico zoper lažna policista, ki sta 89 ljudi, večinoma starejših, z ekipo najmanj trinajstih pomagačev oškodovala za več kot milijon evrov, poroča Jutranji list. Očitajo jim hudodelsko združevanje z namenom goljufanja. Po izračunih Uskoka si je kriminalna združba protipravno pridobila premoženjsko korist v višini 1.045.005 evrov. Vseh 15 pa na sojenje čaka v priporu.

Izdali so jim posebno "potrdilo"

Romano Beganović in Kristijan Šajn naj bi vodila kriminalno združbo, ki si je od septembra do novembra lani za žrtve izbirala predvsem starejše občane Zagreba in okolice. Ekipa se je po telefonu oškodovancem predstavljala za policijo. Natvezili so jim, da jim na bančnih računih ležijo ponarejeni bankovci, in jim izdali potrdilo, s pomočjo katerega lahko ponaredke zamenjajo za pravi denar, ob obisku pa so žrtvam "zavarovali" še zlatnino.