Pivski rekorder

Spil 2000 piv v 200 dneh

M.G.
22. 10. 2023, 18.00
Posodobljeno: 22. 10. 2023, 18.27
Deli članek:

Angleški ljubitelj piva si je aprila zadal zabaven izziv, z odliko ga je zaključil ravno ta teden.

Profimedia
Slika je simbolična.

Otočani slovijo kot strastni pivci piva, a mladi meščan angleškega Sheffielda, John May, je očitno res neumorni profesionalec v pitju piva. John si je aprila letos zadal posebno nalogo, odločil se je, da bo spil kar 2000 vrčkov (pintov) piva v 200 dneh. Idejo za svoj izziv je dobil od nekega drugega uporabnika TikToka, ki si je zadal spiti 1000 pint (1 pinta je 0.56l) piva v enem letu.

Naloga prelahka, a draga

John je najprej imel v planu spiti 2000 vrčkov v enem letu, a se mu je že na začetku izziva naloga zazdela prelahka, zato se je odločil, da bo izziv končal kar v 200 dneh. To se mu je ta petek, ko se je njegov izziv končal, brez večjih težav tudi posrečilo. Svojo pivsko misijo je vseskozi delil tudi s svojimi sledilci na omrežju TikTok. Svoj napredek je natančno beležil v posebni preglednici, glavnino svojih popitih piv pa je v živo prenašal neposredno iz pivnice, da je dokazal, da ne goljufa. Priznava, da je zato, da bi privarčeval občasno kakšno pivo spil tudi doma, a na koncu je vseeno izračunal, da ga je izziv stal okrog 8.000 angleških funtov.


Premlad za mačka, lokalna legenda in internetni hit

Ko so ga vprašali, če je tekom svojega izziva imel kdaj pivskega mačka, je John dejal, da je tako ali tako premlad za mačka in da sploh ne moreš imeti mačka dokler nisi trezen. Ponekod Maya že častijo kot nekakšnega lokalnega junaka. Sam pravi, da ne more več v pivnico v domačem Guildfordu brez, da bi ga ustavili in se skušali fotografirati z njim.

V času trajanja svojega izziva je zbral skorajda 80.000 novih sledilcev na svojem TikTok profilu, njegovi posnetki imajo na milijone ogledov, kar mu je omogočilo, da je objavljanje na TikToku postala njegova nova redna služba.

Prihodnost? Ne bo se odpovedal pivu

Najprej bo preventivno odšel na zdravniški pregled, saj so mnogi sledilci bili zelo zaskrbljeni glede njegovega zdravja (sam sicer pravi, da se počuti dobro) in da si bo privoščil teden ali dva odmora od pitja. Potem pa namerava nadaljevati svojo pivsko pot, tokrat manj radikalno, ukvarjal se bo z ocenjevanjem piv.