Umor in samomor

Grozljivka v Spodnjih Hočah: Brat naj bi umoril sestro in nato še sebe

S.R.
22. 10. 2023, 15.26
Posodobljeno: 22. 10. 2023, 20.10
Deli članek:

Na območju Spodnjih Hoč v občini Hoče – Slivnica se je danes odvil zločin. Brat naj bi umoril sestro in nato storil samomor.

Andrej Petelinšek / Večer
Kraj, kjer se je danes zjutraj odvila tragedija.

Policija je ob približno 13. uri prejela obvestilo, da sta bili ob stanovanjski hiši na območju Spodnjih Hoč najdeni dve preminuli osebi. Kot je pojasnila tiskovna predstavnika PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga, ogled kraja še poteka, policija pa nadaljuje z intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah njune smrti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Kovačič Čelofiga je pozneje dodatno pojasnila, da sta umrli 63 in 65 let stari osebi, ki sta bili v sorodu.

Medtem časnik Večer poroča, da se je zločin menda že v jutranjih urah odvil v Čobčevi ulici. Šlo naj bi za družinsko tragedijo, po neuradnih podatkih pa naj bi brat Jože K. ustrelil sestro Mileno Š. in nato še sebe. Strele naj bi namreč v jutranjih urah slišali bližnji sosedje. Po podatkih Večera sta brat in sestra v hiši živela sama, in sicer vsak v svojem stanovanju. Zjutraj naj bi se odpravljala k maši, kaj je nato šlo po zlu oziroma zakaj je brat posegel po orožju, pa zaenkrat ni znano. Šlo naj bi sicer za prijazni osebi, ki sta radi pokramljali s sosedi. Pri časniku so se sicer dokopali tudi do informacij, da naj med sorojencema tlel dolgoleten spor, a jedro tega spora zaenkrat ostaja neznano. Sicer pa je družina v Spodnjih Hočah živela že dolgo, pri čemer je pred slabim letom umrla mama tragično preminulih.