Bizarnost v Salzburgu

Motorist trčil v taksista, snel čelado in skočil v reko

R.T.
22. 10. 2023, 16.07
Posodobljeno: 22. 10. 2023, 16.07
Deli članek:

V Avstriji se je ponoči pripetila nenavadna prometna nesreča, ob kateri se po glavi praskajo tudi vsega hudega vajeni policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na Rudolfsplatzu, enem od najbolj prometnih križišč v Salzburgu, je ponoči motorist vpričo policijske patrulje trčil v taksista. Na motorju se je poleg voznika nahajala tudi njegova sopotnica, v nesreči pa sta oba padla po cestišču. Kot poroča avstrijski Kronenzeitung, je »očitno poškodovan« motorist nato snel čelado in skočil v reko Salzach. Slednja teče neposredno ob Rudolfsplatzu.

27-letni motorist iz približno 70 kilometrov oddaljenega mesta Sankt Johann im Pongau je po skoku nekaj časa prebil v reki, nato se je vendarle predal policiji. V postopku je nato zanikal, da bi imel na motorju še kakšno sopotnico, prav tako je zavrnil alkotest. So pa policisti pri preiskavi njegovega motornega kolesa odkrili manjšo količino konoplje. Odkrili so še, da registrska tablica pripada drugemu vozilu, a ni bila prijavljena kot ukradena. 27-letnik je zaradi poškodb pristal v bolnišnici, policijski postopek z njim pa še ni končan.