Zapis na Telegramu

Po Prigožinovi smrti se je oglasil še najzvestejši Putinov lakaj Kadirov

J.V.
25. 8. 2023, 13.05
Posodobljeno: 25. 8. 2023, 13.06
Deli članek:

"Prosil sem ga, da pusti svoje osebne ambicije za seboj v korist vprašanj, ki zadevajo državo. A bil je pač tak, da je svoje cilje želel doseči tukaj in zdaj," med drugim pravi čečenski voditelj.

Profimedia
Jevgenij Prigožin in Ramzan Kadirov sta bila dolgoletna prijatelja in sodelavca.

Po smrti vodje Skupine Wagner Jevgenija Prigožina se je zdaj oglasil še čečenski voditelj Ramzan Kadirov. Na svojem Telegram kanalu je zapisal, da sta bila s Prigožinom dolgoletna prijatelja. Skupaj sta razreševala najbolj zapletena vprašanja, pri čemer se je Prigožin od drugih razlikoval po hitrosti odzivanja, edinstvenih komunikacijskih veščinah in vztrajnosti.

"Vedno je bil pripravljen pomagati in res je pomagal iz srca," je dejal Kadirov, sicer eden najtesnejših zaveznikov ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki bo ne glede na rezultat preiskave letalske nesreče obveljal za naročnika sestrelitve.

Kadirov je še zapisal, da je bil Prigožin pomembna oseba na nacionalni sceni, vendar ni videl ali ni hotel videti popolne slike o tem, kaj se v zadnjem času v državi dogaja. "Prosil sem ga, da pusti svoje osebne ambicije za seboj v korist vprašanj, ki zadevajo državo. A bil je pač tak, da je svoje cilje želel doseči tukaj in zdaj," je pojasnil. V zapisu je še poudaril Prigožinov prispevek v vojni v Ukrajini in da je njegova smrt velika izguba za celotno državo.