Foto in Video

Putin o Prigožinu; bil je nadarjen, v življenju pa je delal tudi napake

J.V.
24. 8. 2023, 19.15
Posodobljeno: 24. 8. 2023, 20.14
Deli članek:

Ruski predsednik se je oglasil 24. ur po stmoglavljenju letala Jevgenija Prigožina. Pravi, da je bil o nesreči obveščen šele danes zjutraj. Svojcem umrlih je izrekel sožalje.

Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je v prvem odzivu na letalsko nesrečo, v kateri naj bi umrlo vodstvo skupine Wagner z Jevgenijem Prigožinom na čelu, svojcem umrlih izrazil sožalje. Kot je znano, je v nesreči umrlo deset ljudi, od tega dva pilota in stevardesa, med smrtnimi žrtvami pa je bil tudi drugi najbolj znani obraz plačancev Dmitry Utkin.

Putin je Prigožina opisal kot nadarjenega poslovneža in starega znanca. "Prigožina sem poznal že zelo dolgo, od začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja. Bil je človek z zapleteno usodo in v življenju je delal hude napake, vendar je dosegel potrebne rezultate. Tako zase kot, kadar sem ga prosil, za skupno stvar, kot v teh zadnjih mesecih," je iz Kremlja sporočil Putin.

Profimedia
Putin z vodjo doneških separatistov Denisom Pušilinom.

"Bil je nadarjen človek, nadarjen poslovnež," je poudaril skoraj 24 ur po strmoglavljenju letala v regiji Tver. Kot je še dejal v televizijskem prenosu sestanka z vodjo doneških separatistov Denisom Pušilinom, je treba počakati na rezultate preiskave nesreče.