Makarska

FOTO in VIDEO: Po treh dneh našli pogrešano babico, poklonila jim je šopek

R.T.
30. 6. 2023, 11.09
Posodobljeno: 30. 6. 2023, 11.22
Deli članek:

Hrvaški gorski reševalci so včeraj na območju občine Šestanovac v splitsko-dalmatinski županiji našli starejšo gospo, ki je izginila v torek.

HGSS Stanica Makarska
Iz žajblja in smilja jim je spletla šopek.

Kot so pojasnili, so v torek takoj po prijavi na teren poslali 19 gorskih reševalcev iz gorske reševalne službe Makarska. Ker je bil teren težko dostopen, neizprosne pa so bile tudi temperature, so potrebovali dodatno pomoč. V iskanju so se jim pridružili tudi gasilci, splitski gorski reševalci, policisti ter celo lokalni lovci in drugi prostovoljci. Sodelovale so tudi ekipe s psi sledniki. Do četrtka so se vsi napori končali brez uspeha, nato so starko, ki je bila po navedbah gorskih reševalcev »živa, a v težkem stanju,« včeraj malo pred 14 uro vendarle našli. Prenesli so jo do najbližje ceste in jo predali v roke reševalcev, ki so jo prepeljali v bolnišnico.

HGSS Stanica Makarska
Reševanje pogrešane starke na območju Makarske.

Pogrešana in poškodovana starka je uspela še pred tem na najlepši možni način presenetiti vsega vajene gorske reševalce. »Vonj je neposredna pot do spomina. Po treh dneh iskanja na neizprosnem terenu nismo odnehali ali izgubili upanja. Izkušene človeške roke so nam ob rešenem življenju poklonile najlepi dar zahvale - vonj po upanju, žajblju in smilju, ki nas bo za vedno spominjal na ta dan,« so zapisali gorski reševalci. Rešena starka jim je namreč v zahvalo pripravila šopek.