Nove informacije

Maddie bodo še iskali

R.T.
30. 5. 2023, 13.06
Posodobljeno: 30. 5. 2023, 13.11
Deli članek:

Zaenkrat se govori o dveh novih lokacijah. A fotografij je več kot 8000, zato se bo gotovo našla še kakšna.

Profimedia
Prvotni preiskavi bodo morda sledile še druge.

Preiskovalci so prejšnji teden prečesali območje zajetja vode Arade na jugu Portugalske, kjer naj bi se zadrževal obsojeni posiljevalec in pedofil Christian Brückner, glavni osumljenec za izginotje britanske deklice Madeleine McCann.

Dve novi lokaciji

Po treh dneh so na območju, ki je od kraja Praia da Luz, kjer je leta 2007 izginila Maddie, oddaljen približno 50 kilometrov, našli pomembno sled. Zdaj pa britanski mediji poročajo, da je na Portugalskem še več krajev, kjer naj bi se zadrževal Nemec in bi jih zato veljalo preveriti.

Profimedia
Maddie je izginila 3. maja leta 2007.

V igri naj bi zaenkrat bili dve lokaciji. Za njih so izvedeli na podlagi več kot 8000 osumljenčevih fotografij, ki so jih pregledali. Za vsako od njih so skušali lokacijo in razlog, zakaj jo je Brückner naredil.

Tratenje dragocenega časa

Zaenkrat še ni znano, kaj so portugalski, nemški in britanski preiskovalci odnesli s seboj. Je pa to bila prva večja preiskava v primeru izginotja male Maddie v devetih letih.

Viri blizu osumljenca pa pravijo, da gre za tratenje časa in da nima nič z dekličinim izginotjem.

Brücknerja so za osumljenca razglasili leta 2020, a za obtožbo primanjkuje dokazov. Trenutno v Nemčiji prestaja sedemletno zaporno kazen zaradi posilstva ameriške upokojenke v Praii da Luz leta 2005. V portugalsko pokrajino Algavre se je preselil leta 1994.