Ni ga prestrašil

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil modras

M. T. V.
30. 3. 2023, 13.43
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 15.00
Deli članek:

Istrana je med iskanjem gurmanske specialitete presenetila kača, zaradi njenega ugriza je pristal v bolnišnici – a šele po tem, ko je potrgal vse šparglje.

Pixabay
Med nabiranjem špargljev ga je presenetil modras.

Pretekli vikend se nabiranje divjih špargljev za Marina Capolicchija ni končalo ob slastnem obroku, ampak na urgenci. Ko je v bližini domače vasi Galižane po grmovju stikal za zelenimi stebelci, ga je presenetil modras in ga ugriznil v sredinec leve roke. A Marin ni zganjal panike, kot bi jo vsak povprečni človek ob ugrizu strupenjače, temveč je mirno pobral še nekaj špargljev, odšel domov, se preoblekel in šele nato odpeljal na urgenco, kjer so poskrbeli za ugriz.

Za portal Glas Istre je dejal, da se je že velikokrat srečal s strupenjačami, brez strahu jih prime, eno je nekoč celo odnesel pokazat v službo. Ugriz ene najbolj strupenih kač na tem območju zato zanj ni nič hujšega. In ga tudi ne bo odvrnil od nadaljnjega iskanja špargljev. »Seveda bom še naprej iskal šparglje, kakšno neumno vprašanje! Saj so tudi na cestah vsak dan nesreče, pa zato ljudje ne nehajo voziti. Ne bo zdaj cela Istra prenehala nabirati šparglje, ker je mene ugriznila modras,« je odločen.