Še močnejši kot včeraj

Romunijo stresel potres z magnitudo 5,5, panika tudi v Srbiji: 'Stekli smo na ulice'

E. J.
14. 2. 2023, 15.11
Posodobljeno: 14. 2. 2023, 15.13
Deli članek:

V ponedeljek je Romunijo tresel potres, magnitude 5. Danes, v torek popoldne je območje stresel močnejši potres z močjo 5,5 stopnje, čutili so ga tudi v Srbiji.

EMSC
Potres v Romuniji so čutili tudi v Beogradu in Nišu.

Romunijo je stresel nov močan potres, potem ko je območje v ponedeljek stresel potres z magnitudo 5. EMSC je sprva sporočil, da je šlo za potres z magnitudo 5,7, kasneje pa je popravil na 5,5. Po komentarjih, ki so jih priče pustile na spletni strani EMSC, so potres tokrat čutili tudi v Srbiji. "Bilo je zelo čudno. Počutil se je v Beogradu in Nišu," je zapisal eden od komentatorjev pri EMSC.

"Živim v stavbi z 18 nadstropji, v 6. mi je bilo vseeno, lahko pa si predstavljam, kako se je tresel vrh stavbe," pa je za Telegraf povedala prebivalka Pančeva. "V hiši se mi je vse treslo, celo hladilnik. Prestrašila sem se. Ne počutim se dobro," je povedala Beograjčanka.

Potres so močno čutili tudi na ulicah Smedereva. "Tu se je zelo nevarno zibalo, moj stol se je močno tresel,"  je za Telegraf povedal eden od stanovalcev. Dodal je, da so vsi hitro zbežali na ulice.

Srbski portal Kurir pa poroča, da so v Beogradu so ob 14.18 čutili močnejši potres, predvsem v višjih nadstropjih. Potres so čutili tudi v preostali Srbiji.

Po seznamu Seizmološkega zavoda Srbije so naprave v sosednji Romuniji zabeležile močan potres z magnitudo 5,7 stopnje po Richterjevi lestvici.