Nihče ne ve

Brez sledi pri iskanju 45-letne Nicole: rdeč kombi in potapljači v zalivu

R.T.
9. 2. 2023, 20.40
Posodobljeno: 9. 2. 2023, 20.58
Deli članek:

Zagonetka v primeru pogrešane 45-letne Nicole Bulley se poglablja.

Profimedia
Nicolo Bulley so iskali tudi v gozdičkih ob reki.

V pokrajini Lanchasire na severu Anglije že dva tedna poteka obsežna iskalna akcija za pogrešano 45-letno mamo dveh deklic, ki se ni vrnila s sprehoda s psičko. Njen partner Paul Ansell skrušeno pravi, da se zdi, kot da se je »udrla v zemljo«. V petek, 27. januarja, je svoji hčerki, stari šest in devet let, odpeljala v šolo, potem potem pa se je s psičko odpravila na sprehod ob reki Wyre, a se ni vrnila.

Lancashire Police
Pogrešana Nicola Bulley s psičko Wilow.

Policisti menijo, da je padla v vodo, forenzik Peter Faulding, ustanovitelj potapljaške skupine Specialist Group International, ki v Veliki Britaniji policiji, reševalcem in gasilcem pomaga pri iskanju pogrešanih, pa vse bolj dvomi, da bi jo lahko našli v reki. Potapljači so v zadnjih dnevih temeljito prečesali rečno dno, okljuke in rokave, a je niso našli. »Prav možno je, da je nikoli ne bomo našli. Ne vemo. Nihče ne ve. Nenavadno je, da nimamo nikakršnega dokaznega materiala,« pravi Faulding. V tem primeru pa imajo le telefon, ki ga je Nicola pustila na klopci ob reki.

Profimedia
Mestece St Michael's na reki Wyre. Da bi Nicola kar tako izpuhtela...prečesali so skoraj že vse.

Najšibkejši indici

Potapljači so se danes premaknili proti približno 25 kilometrov oddaljenemu morju. Preiskovali so zaliv Morecambe, zlasti del, kjer se reke Wyre zliva v morje.

Ker je ena od prič omenila tudi rdeč kombi, ki naj bi bil 27. januarja parkiran v bližini kraja izginotja, bodo poskušali najti tudi opisano vozilo.

Profimedia
Potapljači so se usmerili bližje morju.

Policisti so že včeraj preiskali zapuščeno hišo v bližini reke, a tam niso našli ničesar koristnega. Že včeraj pa so policisti dopustili tudi možnost, da bi lahko Nicola nabrežje reke zapustila v družbi »tretje osebe«, čeprav je nenavadno, da je ne bi na poti do vasi in ceste ujele nadzorne kamere.