Najljubši most

VIDEO: Putin se je zapeljal po Krimskem mostu

R.T.
5. 12. 2022, 18.08
Posodobljeno: 5. 12. 2022, 20.16
Deli članek:

Eksplozija na mostu na Krim v začetku oktobra je zabolela ruske oblasti, zaihtel je tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Profimedia
Putin se je ustavil na mostu, ga pogledal, se pogovoril z gradbenimi delavci in se odpeljal naprej na Krim.

Za napadom na Krimski most 8. oktobra so najverjetneje stale ukrajinske oblasti. Delno uničenemu mostu je sledilo ukrajinsko zavzetje Hersona in umik Rusov čez Dneper, kjer se je konec jeseni vzpostavila fronta.

Ruski predsednik Vladimir Putin je bil zelo ponosen na most, ki so ga odprli leta 2018 in s tem pridobili kopensko povezavo do Krima, ki so ga Rusi priključili štiri leta prej. Ob slovesni otvoritvi se je prvi po 19 kilometrov dolgem mostu prvi popeljal kar Putin, ki je sedel za volan tovornjaka.

Slovesnosti je sledilo odprtje mostu, ki je polotok Krim priključil k Rusiji. Prvi je 19 kilometrov dolgo konstrukcijo prečil ruski predsednik Vladimir Putin, ki je sedel za volan tovornjaka.

Profimedia
Eksplozija na Krimskem mostu.

Danes pa se je Putin po poročanju ruskih medijev odločil za obisk Krima, prvič po invaziji na Ukrajino 24. februarja. Po mostu se je tokrat zapeljal z osebnim avtomobilom znamke Mercedes.