Kdo pritiska?

Posebno sporočilo o različnih pogledih Goloba in Bobnarjeve

G.G./STA
5. 12. 2022, 15.54
Posodobljeno: 5. 12. 2022, 15.57
Deli članek:

Premier Robert Golob in notranja ministrica Tatjana Bobnar imata v marsičem različne poglede.

STA
Tatjana Bobnar ni povedala, kdo naj bi pritiskal nanjo ali na vrh policije.

Med drugim sta se danes pogovarjala migracijah, kjer ni bilo nobenih razhajanj, je ocenil Golob. Verjame, da je bilo na področju migracij celotno delovanje v zadnjih mesecih popolnoma ustrezno in da bo tudi naprej ustrezno, je dejal.

"Sva se pa sicer danes pogovarjala o marsičem, imava v marsičem različne poglede, ampak o tem bo pa sporočilo posredovano kasneje," je še dodal Golob.

V zadnjih dneh so vse glasnejša ugibanja, ali bi lahko ob uveljavitvi sprememb zakona o vladi prišlo še do drugih menjav v ministrski ekipi premierja Roberta Goloba. V središču teh se je znašla ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, ki na vladi ni uspela s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava na mesto generalnega direktorja policije s polnim mandatom.

Po vnovičnem imenovanju Lindava kot v. d. generalnega direktorja je ministrica v izjavi za medije poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije. Na tem stališču bo vztrajala, četudi jo bo to stalo ministrskega mesta, je napovedala.

Več o ozadju prvega omembe vrednega spora znotraj vladne ekipe na Necenzurirano.si.