Želje bolnikov, zdravnikov in obiskovalcev

FOTO: V UKC Ljubljana je poseben nabiralnik. Vanj pismo oddala tudi Urška Klakočar Zupančič

P.K./STA
5. 12. 2022, 18.55
Deli članek:

Pred stavbama Univerzitetnih kliničnih centrov (UKC) Ljubljana in Maribor so danes postavili božični smreki in na njiju prižgali praznične luči. Smreki iz kočevskih gozdov so bolnišnicama podarili pri Slovenskih državnih gozdovih.

Facebook
Pismo Urške Klakočar Zupančič je oddano.

Pred vhodom v osrednjo stavbo UKC Ljubljana so danes postavili veliko božično smreko iz kočevskih gozdov, ki jo je največji slovenski bolnišnici že drugo leto zapored podarila družba Slovenski državni gozdovi.

Namen smrečice z lučkami je, "da bi bolnikom in zdravstvenemu osebju, ki skrbi za najbolj bolne, pričarali praznično vzdušje," so sporočili s kliničnega centra.

Le kaj je napisala vanj?

V glavni avli ljubljanskega UKC pa bo v prazničnem času še nekaj posebnega in sicer lesena skrinja, v kateri zbirajo božične želje zaposlenih, bolnikov in obiskovalcev - v upanju, da jih bodo dobri možje v novem letu čim več uresničili. Prva, ki je vanj oddala pismo, je bila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, sicer častna gostja dogodka ob postavitvi drevesa z lučkami.

Luči so na okrašeni praznični smreki, ki stoji pred urgentnim centrom, danes prižgali tudi v UKC Maribor. Iz Slovenskih državnih gozdov bodo naknadno dostavili še več manjših smrečic, ki bodo krasile avle klinik in oddelkov, so sporočili iz mariborskega kliničnega centra.

"Hvala" zdravstvenim delavcem

Ob božičnih drevesih pa so v Slovenskih državnih gozdovih mariborskemu UKC donirali še 500 kilogramov slovenskih jabolk za bolnike in zaposlene. S to praznično gesto želijo izraziti zahvalo za ves trud in napore, ki jih zdravstveni delavci vsakodnevno vlagajo v obvladovanje zdravstvene situacije v Sloveniji.

Direktor UKC Maribor Anton Crnjac je ob tem izrazil upanje, da bodo drevo in darila bolnike, ki se bodo v teh dneh zdravili v UKC, spominjali na domače okolje. Darila bodo namenjena tudi zaposlenim, ki bodo opravljali svoje pomembno poslanstvo - požrtvovalno in strokovno zdraviti bolnike, je poudaril.