Skoraj smrtonosno

Skočil pred kraljev avto, stegnil roke in….

Ž.K.
12. 9. 2022, 21.27
Posodobljeno: 13. 9. 2022, 08.11
Deli članek:

Žalovanje in protokol ob smrti angleške kraljice je tudi velik varnostni izziv. Varnostni strokovnjaki poudarjajo, da tako izpostavljena kraljeva družina še ni bila.

zajem zaslona
Možakar je imel neverjetno srečo, da ni padel pod streli varnostnikov.

Kraljeva družina je zaradi svoje vloge in prepoznavnosti zagotovo potencialna tarča hudodelskih združb. Ob smrti kraljice, ki ji sledijo številne protokolarne obveznosti, ob katerih se bo ves čas v javnosti pojavljala celotna kraljeva družina, se pojavlja tudi ogromno varnostnih tveganj. Kljub temu, da je jasno, da so varnostne službe pozorne na vsak napačen gib, ki ga opazijo v množicah in da je zaščita Kralja in njegove družine na najvišji možni ravni, se še vedno najdejo »heroji«, ki mislijo, da je vredno žrtvovati življenje za sliko novega kralja v avtu.

Kralj Karel III. je danes prvič nagovoril angleški parlament, nato pa se je podal na Škotsko, kjer so se danes poslavljali od pokojne kraljice. Med prevozom na letališče je kljub vsemu varovanju, pred njegov avto nenadoma skočil moški. Možakar sivih las je tekel za kraljevim Rolls Roycem okoli 100 metrov, preskočil ograjo in prečkal dva vozna pasa. Nato je skočil pred avto in skušal s kamero posneti kralja, ki je bil v luksuznem avto. A še preden bi lahko izostril sliko so bili že ob njem varnostniki, ki so ga pospremili nazaj za ograjo. Varnostni strokovnjaki, ki sodelujejo z angleškimi mediji, so si enotni, da je možak imel neverjetno srečo in da je za trenutek ubežal smrti, saj bi ga lahko varnostniki brez odlašanja ustrelili. Kdo je možakar, ki ima več sreče kot pameti angleškim medijem še ni uspelo izvedeti.

Pogreb angleške kraljice bo eden najbolj varovanih dogodkov do sedaj, saj bo London skoraj neprodušno zaprt, na delu bo več kot 10.000 policistov in 1.500 vojakov.