Se ne čuti dobrodošlo?

Vsi se sprašujejo: kje je Meghan Markle, zakaj ni odpotovala na Škotsko s svojim možem?

E. J.
9. 9. 2022, 09.13
Posodobljeno: 14. 10. 2022, 15.30
Deli članek:

Meghan Markle ni odpotovala v Balmoral na Škotsko s svojim možem, princem Harryjem, zaradi strahu, da je drugi člani kraljeve družine ne bi "toplo sprejeli", je povedal BBC-jev kraljevi dopisnik Nicholas Witchell.

profimedia
Najprej je Meghan Markle potrdila, da odhaja na Škotsko v Balmoral s Harryjem, ki je hitel k umirajoči babici, kraljici Elizabeti II:, nato pa sporočila, da ne bo odšla. Britanska javnost se sprašuje, kaj se je zgodilo?

Verjetno bo vojvodinja Susseška Meghan Markle ostala v Londonu, potem ko se je odločila, da s možem princem Harryjem vendarle ne bo odpotovala na Škotsko, britanski mediji pa to opisujejo kot pozno 'spremembo načrta'. Tiskovni predstavnik vojvode in vojvodinje Susseških je sicer prej v četrtek potrdil, da bo par »skupaj odpotoval na Škotsko po novicah o slabem zdravju kraljice,« poroča Daily Mail.

Čeprav ni jasno, kaj je povzročilo 'spremembo načrta', je kraljevi strokovnjak domneval, da bi bil razlog lahko strah, da 'morda ne bo deležna preveč tople dobrodošlice'. "Če sem popolnoma iskren, morda ne bo deležna pretirano tople dobrodošlice," je povedal BBC-jev kraljevi dopisnik Nicholas Witchell.

Kraljeva družina je potrdila smrt kraljice Elizabete II. v četrtek ob 18.30, Buckinghamska palača pa je sporočila, da je umrla "mirno" v Balmoralu. Njen vnuk princ Harry naj bi prispel na kraljevo posestvo kmalu po objavi smrti.

profimedia
Meghan Markle z zdaj že pokojno britansko kraljico Elizabeto II.
Sprememba načrta, Harry je zamudil

Harry in Meghan sta sprva povedala, da bosta skupaj odpotovala na Škotsko, obvestilo pa je prišlo ob 13.38 – približno uro po tem, ko je kraljeva družina oznanila, da so zdravniki 'zaskrbljeni' za kraljičino zdravje. Vendar pa so okoli 16.30 viri blizu para povedali novinarjem, da Meghan ne bo potovala z možem v Balmoral. To je pozneje potrdil Omid Scobie, novinar, ki velja za "prijaznega" do kraljevega para. V presenetljivi objavi na Twitterju je Scobie potegnila primerjave z vojvodinjo Cambriško, Kate Middleton. Pred tem je bilo namreč objavljeno, da bo Kate ostala v Windsorju s svojimi otroki - Georgeom, Charlotte in Louisom, ki so imeli v četrtek prvi dan v novi šoli.

Press Association (PA), vodilna britanska nacionalna tiskovna agencija, je ob 16.39 objavila, da vojvodinja Susseška ne bo potovala s princem Harryjem v Balmoral. Ni jasno, ali je vojvodinji sussekški kraljeva družina rekla, naj se izogiba, ali pa se je odločila, da se je izogiba sama, kot vojvodinja Cambriška. Kraljevi strokovnjak je dejal, da je možen razlog ta, da se Meghan ne bi počutila dobrodošlo. Viri blizu para pravijo, da se bo morda kasneje pridružila Harryju na Škotskem. Medtem je princ Harry zamujal. K svoji babici kraljici je prispel kmalu po objavi novice o njeni smrti.

Zatemnili spletno stran
Po objavi novice se je domača stran  fundacije Meghan Markle in princa Harryja Archewell zatemnila in pojavile so se besede: 'V spomin na njeno veličanstvo kraljico Elizabeto II. 1926 - 2022.'

Harry, ki žaluje za svojo babico, naj bi se udeležil kraljičinega pogreba, verjetno pa se mu bo pridružila tudi Meghan. Leta 2021 je zamudila pogreb princa Philipa, ker je bila visoko noseča s svojo hčerko, princeso Lilibet.

Sussekški so sicer kraljico zadnjič videli junija letos, sredi praznovanja platinastega jubileja, ko so jo prvič predstavili svoji hčerki Lilibet, ki je ime dobila po kraljičinem vzdevku iz otroštva.