V Ljubljani prišlo do napada

"Čudovit dan se je prevesil v enega najbolj groznih in pustil za seboj smrtni strah"

P.K.
9. 9. 2022, 08.11
Posodobljeno: 12. 9. 2022, 11.56
Deli članek:

Na spletnem portalu Pes moj prijatelj so objavili Polončino neprijetno zgodbo, ki naj bo vsem v poduk. Lahko bi se končalo še bolj tragično.

Dreamstime
Pes napadalec se jima je prikradel izza hrbta.

Zgodilo se je v nedeljo, ko se je Polonca s svojo psiško, ki jo je imela na povodcu, odpravila na sprehod. Ko sta bili pri samostanu sester Usmiljenk, se jima je izza hrbta prikradel pes, podoben belgijskemu ovčarju.

"Ni bilo laježa, ni bilo renčanja, nobenega opozorilnega znaka, ko je nenadoma napadel psičko v predel vratu. Začela sem vpiti 'hej, hej', 'pomagajte', 'ne'… Lastnika psa ni bilo v bližini. Zahvaliti se moram svojemu obvladanja položaja v stresnih situacijah, da sem se v tistem trenutku posvetila psu napadalcu in mu začela ukazovati 'stoj', 'ne', 'spusti'," je opisovala trenuke napada.

Nekako je napadalca uspela obvladati, ko se je prikazal njegov lastnik, ki je imel s sabo še enega kužka, tega sicer na vrvici. Vprašala ga je, če je pes, ki ju je napadel njegov, ta pa ji je pritrdil. Ko mu je povedala, kaj se je zgodilo, ji je menda nazaj zabrusil, da ima on psa pod nadzorom. Proti njej je uperil celo nekaj groženj.

Facebook
Mesto napada

So možje v modrem ukrepali?

Dogodek je prijavila na policijo, od te pa pričakujemo podorobnejše informacije. Vpletla je tudi veterinarsko ambulanto, zaradi poškodb in hudega stresa, ki ga je doživela njena psička. Na portalu Pes moj prijatelj je zapisano še, da naj bi bil kosmatinec, ki je napadel, odslužen policijski pes, ki naj bi bil prodan na javni dražbi najboljšemu ponudniku. 

Ob dogodku je želela sporočiti, naj imamo svojega psa na povodcu. "Prepričana sem, da če imate radi svojega psa, ga imate na povodcu, saj ne želite, da ga povozi avto, da ga napade druga žival ali človek… Zakaj nekateri menijo, da se mora pes 'zdivjati' če sami ne znajo ali ne morejo opravljati aktivnih sprehodov, ki jih pes resnično potrebuje (seveda je pogostost in trajanje odvisno od pasme, starosti in zdravstvenega stanja psa). Vem, da je nekaj lastnikov ali skrbnikov psov tudi takih, ki skupaj s psom predstavljata tandem, pri katerih se izrečen ukaz takoj izvede. Pa vendar vsi tisti, ki mislite da ste med njimi in potem svojemu psu desetkrat ukažete 'stoj', da se ta le blagovoli ustaviti, se morate resnično zavedati, da niste med njimi. Vi samo mislite da imate nadzor, v resnici ga pa nimate. In tako zmotno prepričanje vodi v katastrofo. Seveda, dokler se vašemu psu ali otroku ne zgodi nič, vam je vseeno," je poudarila Polonca.